Annonce
Langeland

Debat: Trussel mod ø-skole skræmmer tilflyttere

Læserbrev: Atter en gang skal vi se, at lederen af Ørstedsskolen, Poul Børge Nielsen, trækker Strynø Skole-kortet, når der skal ske besparelser på skoleområdet i Langeland Kommune.

Er det nødvendigt at ”true” vore børnefamilier?

De mange børnefamilier, der er tilflyttet Strynø, er netop kommet hertil for at give Deres børn en tryg og sikker opvækst.

Dette omfatter så absolut skolegang på Strynø skole fra 0. – 4. klasse, ligesom vores vuggestue og børnehave giver et trygt børneliv.

Vi anfægter ikke, at det er vanskeligt at finde besparelser på skoleområdet, men at bo på en ø, og få et lille ø-samfund til at fungere giver udfordringer – som vi ikke klager over - men at skulle leve med en konstant trussel fra en skoleledelse er uholdbart!

Hvad skal vi i bosætningsgruppen sige til de to børnefamilier, der i øjeblikket overvejer at flytte hertil, eller den nye familie med to børn der tilflytter d. 1/8?

At der har været stor tilflytning af børnefamilier de sidste år er en kendsgerning. Vi har regnet i procent flere børn på Strynø end gennemsnittet i Danmark.

Vi arbejder fortsat hårdt i Bosætningsgruppen for tilflytning til Strynø.

Der er rigtig mange børn fra Strynø, der bliver flyttet til Privatskoler på Langeland, efter deres gode år på Strynø skole. Kan man undres over det med den behandling, ledelsen på Ørstedsskolen udviser elever, forældre og vi andre Strynboer?

Hvad er alternativet til vore børnefamiliers bosætning her?

Lad os nu få ro på skoleområdet her, som vore politikere heldigvis har lovet os.

Tak til David Bernicken for en god leder i dagens Fyns Amts Avis.

Annonce
De seneste år har der været en stor tilflytning af børnefamilier til Strynø, men den tendens bliver modarbejdet, når Strynø Skoles fremtid bliver bragt i tvivl af Ørstedsskolens leder, mener Eva og Karl Møller Knudsen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Tietgenprisen 2019 går til en dynamisk mand i spidsen for et driftigt værft

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Royale besøg af politiet er ikke godt nok

Gennem et par uger har vi på Fyns Amts Avis fortalt om den stigende bekymring, der er på Langeland over det, der opleves som mangelfuld tilstedeværelse. Sagen begyndte i denne omgang ved at vi på avisen undrede os over, at der i en periode i september og oktober ikke var offentliggjort døgnrapporter fra Langeland. Vi kunne med andre ord ikke se, hvad der var sket af stort og småt for ordensmagten på øen - og selvom man så kan forledes til at tro, at der intet kriminelt sker, så var det dog ikke vores første tanker. Det viste sig da også, da vi begyndte at undersøge det nærmere, at der faktisk var sket forskellige ting, som det måske havde været rart for langelænderne at høre om og følge op på. En ung kvinde var faldet syv meter ned fra et stillads - et sted, hvor der i øvrigt tit var klaget over megen uro med forskellige konsekvenser for naboerne til følge. Det er langt fra sikkert, at det, der er sket på Langeland i nævnte periode, er hverken værre eller bedre end det, der sker andre steder. Men det er indiskutabelt et problem, at man ikke ved, hvad der sker, at borgerne bliver utrygge og at en masse forkert viden spreder sig. Kort sagt er det vejen mod et samfund, der ikke hænger ordentligt sammen, og selvfølgelig skal der fokus på det, så den sammenhængskraft kan genoprettes. Det store spørgsmål er så, hvordan det sker. Som det ses i dagens udkomme, taler vi med langelænderne om det, og det, vi møder, er ikke vrede og raseri. Det er nærmere opgivenhed med en række konkrete eksempler på mangelfuld tilstedeværelse af politiet. Lige nu endda flere steder på kanten af apati hos langelænderne. Flere har opgivet troen på, at det bliver bedre - og at det alligevel ikke nytter noget. Og det er faktisk noget af det allermest farlige ved situationen, som den er nu. Ved politireformen og de følgende ændringer de senere år er det ligesom blevet accepteret, at hver kommune ikke behøver have fast tilstedeværelse af politi. Det kan godt styres centralt fra - for eksempel også med et politi fra Svendborg, der så tre gange i døgnet skal patruljere på Langeland - de besøg, som vittige sjæle kalder royale besøg. Men som det siges meget klart fra langelænderne: Det ønsker vi ikke. Vi ønsker daglig og fast tilstedeværelse af politiet. Vi ønsker politi med lokalkendskab og et politi, der også laver forebyggende arbejde. Åbenmundede betjente, der også er politisk valgt til at tjene folket, tager heldigvis bladene fra munden i de her uger og fortæller om konsekvenserne, som de ser dem. Med andre ord: Lyt! Lyt til langelænderne, lyt til betjentene. Og overvej lige følgende spørgsmål: Er det ikke helt relevant og konstruktiv kritik, der kommer her? Bør politiet ikke selv tage ansvar og få ændret de beslutninger, der har ledt os ud på denne vildvej her på kanten af udkanten? Er konsekvenserne ved ikke at gøre noget ikke langt større end problemerne ved at erkende, at den nuværende situation faktisk ikke er holdbar? Læs selv dagens artikler og lad os gerne høre svarene.

Ærø

Biltrængsel på havnefronten: Ærøexpressen søger om mere bilplads på Marstal Havn

Annonce