Annonce
Læserbrev

Debat: Tillykke til søfartsmuseet for genåbningen

Annonce

Læserbrev: Stort tillykke til Marstal Søfartsmuseum - og andre museer – med genåbningen. Det glæder mig, at de forventningsfulde gæster Kristi himmelfartsdag igen fik adgang til samlingernes berigende og forunderlige verden, som et af de allerførste steder i landet.

Samtidig vil jeg også ønske museet tillykke med en fin evaluering for nylig fra den tilsynsførende myndighed Slots- og Kulturstyrelsen:

Den dårligste af fire karakterer ”Ikke tilfredsstillende” forekom overhovedet ikke i rapporten - når man læser Fyns Amts Avis den 2. maj, kunne man forledes til at tro, at der kun findes tre kategorier.

Da avisen i efteråret 2019 stillede ubegrænset spalteplads til rådighed for to utilfredse, fratrådte medarbejdere, gik deres kritik blandt meget andet på niveauet af museets forskning. Jeg noterer mig, at styrelsen blandt andre roser fremhæver at ”Der er sket et både kvalitativt og kvantitativt løft i museets forskning og formidling”.

Jeg mener, at museets besøgstal, den talstærke museumsforening og de bemærkelsesværdige donationer sender et signal om en værdifuld og vedkommende formidling, der er nærmest mere relevant end de ministerielle vurderinger, men disse er for øvrigt også særdeles positive.

Måske er jeg ikke den eneste der sidder med en fornemmelse af, at efter smæde-kampagnen sidste efterår, så har lokalredaktionen haft en dagsorden om at 2020-kvalitetsvurderingen skulle bruges til ”særdeles kritisk journalistik”, uanset hvor positiv den måtte være. Det halmstrå, der så henover nogle dobbeltopslag kunne arbejdes videre med, var bestyrelsessammensætningen, uagtet at museet også her har kunnet rekruttere meget relevante folk.

Som sagt, stort tillykke til museet og hele besætningen herfra. Måske bliver dette læserbrev efterfølgende forsynet med en redaktionel kommentar nedenfor, der sandsynligvis belærer om, at jeg ikke har fattet noget om uafhængige, kritiske mediers uvurderlige bidrag til samfundet, se selv efter:

Flemming Boye sidder i kommunalbestyrelsen for DF. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce