Annonce
Læserbrev

Debat: Teater på havnen er et prestigebyggeri

Læserbrev: Embedsværket i Svendborg Kommune anbefaler, at Danmarks Museum for Lystsejlads rives ned for at gøre plads til Baggårdteatret.

Jeg måtte lige læse det to gange, for det er svært at se, hvorfor et egnsteater har brug for en så upraktisk placering. Ovenikøbet et sted, hvor der i forvejen ligger en anden kulturinstitution, der er baseret på Svendborgs maritime kulturarv og på idéen om at gøre den tidligere værftsgrund på øen til en blanding af maritime erhverv og kultur. Det også lokale maritime græsrødder, flere kyndige folk og bådebyggere, der på frivillig ulønnet basis driver museet og restaurerer gamle skibe uden øje for egen vinding. Kan man forvente større engagement fra byens borgere?

Placeringen af et egnsteater præcis på Frederiksøen, giver slet ikke mening, når man må gå ud fra, at et teaters fremmeste mål er forestillingerne, indholdet og ikke placeringen.

Et teater, som er værd at stifte bekendtskab med, turnéteatret Mungo Park, ligger i Allerød 25 kilometer udenfor København. Det er der ikke megen prestige i. Men teatrets ry for gode spændende forestillinger får alligevel solgt billetter – også i Svendborg.

Er det succesen i Marstal med opsætning af ”Vi de druknede”, der er steget direktøren til hovedet? Det var udsøgte rammer at spille netop det maritime stykke i og færgeturen og busturen fra Ærøskøbing gjorde det til en uforglemmelig totaloplevelse, men hvor mange stykker har brug for netop de kulisser?

Opfører man et stykke om Tarzan, vil Skjoldemoses Gorilla Park synes bedre egnet. Lur mig, om ikke muligheden for lejlighedsvis brug af andre lokaler på Frederiksøen også vil være til stede, selvom teatret ikke ligger præcis på museets plads.

Det må være lettere for embedsværket at anvise Baggårdteatret en bedre placering end at finde en bedre placering til sejlermuseet, for det hører hjemme i Svendborg.

Under alle omstændigheder må man tage hatten af for Jakob Bjerregaard Engmanns evne til at sælge sin idé.

De frivillige på Danmarks Museum for Lystsejlads skal ikke væk, mener Beth Lehner. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Mistillid, illoyalt og ufortjent: Fond opsiger samarbejde om solcellepark med forening, den selv har stiftet

Annonce