Annonce
Debat

Debat: Tak til syge- og hjemmeplejere

Lokaldebat: At man som borger har ytringsfrihed er dejligt.

At man som borger kan lave hørringsvar til byrådet, som slet ikke bliver taget alvorligt.

At man laver demonstrationer for at fortælle, at nu er det nok, men at politikerne ikke vil se eller høre på dem, der demonstrerer, viser, at man ikke har respekt for demonstranterne.

Hvor var politikernes respekt for borgere, ansatte og pårørende?

At man i en byrådssal nærmest roser hinanden for godt samarbejdet i budgetforhandlingerne, og over at der nu skal afskedes medarbejdere, det er respektløst. At bruge tid på det er under al kritik. Men at man i hjemmeplejen sygeplejen må sige farvel til 20-25 medarbejdere, kan man ikke tage hensyn til.

At medarbejdere går hjem og græder og ikke ved, hvornår de får fyresedlen eller ikke ved, om der er dem eller en af deres kollegaer. At man som politiker ikke har respekt for det er under al kritik.

Kære sygeplejere og hjemmeplejere; en stor tak til jer. I har gjort et kæmpe stort arbejde for vores pårørende. I skal vide, at vi sætter stor pris på jeres arbejde. I har knoklet og i forvejen har I kørt i nødberedskab og underbemanding, og altid har I haft et smil på læben, når I er gået ind hos jeres borgere.

Til Jer, som vil stå med en fyreseddel, I skal vide, at I vil være savnet af os alle. Vi ønsker Jer held og lykke fremover og håber, I finder et sted, hvor man vil sine medarbejdere og sætter pris på Jer. Det har I fortjent.

Stor tak til jer alle.

Annonce
Der var demonstration foran rådhuset, da politikerne i Assens Byråd skulle godkende budgettet for 2020. Foto: Martin Kloster
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

For 11. gang: Indbrud i bil i Svendborg

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce