Annonce
Debat

Debat: Tag tænkepausen på erhvervsskolen

Annonce

Læserbrev: Forleden kom Dansk Metal med et forslag om, at man skal indføre et loft over antallet af nye elever på gymnasierne. Hvilket fik en fynsk gymnasierektor til at fortælle i radioen, at mange elever vælger gymnasiet efter folkeskolen, fordi de har brug for mere tid til at finde ud, hvad de gerne vil.

Det, synes jeg, er dybt problematisk af to grunde.

Først og fremmest skriger det jo til himlen, at vores uddannelsesvejledning åbenbart er så mangelfuld i folkeskolen, at mange vælger gymnasiet som en tænkepause.

Dernæst synes jeg faktisk, at de unge så hellere skal vælge en tænkepause på erhvervsskolen i stedet for. Vi har en fantastisk EUX-mulighed, som er en blanding af erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse. Det betyder, at hvis de unge vælger én af de mange erhvervsuddannelser, hvor der i dag er mangel på arbejdskraft, så er der nærmest jobgaranti bagefter. Samtidig har de også fået de gymnasiale færdigheder, der skal til, hvis de får lyst til læse en længere uddannelse senere.

EUX-uddannelserne giver dermed de bedste muligheder for vores unge, men desværre er det kun omkring syv procent af dem, der vælger EUX, mens over 70 procent vælger gymnasiet.

Jeg har dyb respekt for, at vores unge mennesker har brug for en tænkepause, før de vælger deres vej igennem uddannelsessystemet. Men jeg synes, vi gør dem en bjørnetjeneste, ved at de bruger gymnasiet som en tænkepause. Den tænkepause bør være på erhvervsskolen, så de både kan få konkrete kompetencer til at få et arbejde med det samme, og de kan søge en videregående uddannelse senere, hvis de beslutter sig for det.

Susan Bøg Nielsen opfordrer til, at unge der har brug for en tænkepause, tager pausen på erhvervsskolen. Arkivfoto: LO Sydfyn
Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce