Annonce
Læserbrev

Debat: Tænk dig om, når du sætter dit kryds

Læserbrev: Nu er der snart valg, hvis nogen skulle have overhørt det - både til EU og til vort hjemlige folketing.

Nogen vil nok sige, at det er ligemeget, for dem, jeg stemte på ved sidste valg, har ikke fået gennemført alt det, de blev valgt på.

Nu forholder det sig sådan, at man skal have 89 andre end en selv til at støtte en i vores folketing for at få et forslag gennemført, og derfor er man i et demokrati nødt til at handle forstået på den måde, at hvis et parti skal have flertal for et forslag, skal man have andre til at stemme for, og det koster noget. Det vil så kræve, at man støtter nogle af de andres forslag, og på den måde kan man få nogle af sine egne forslag vedtaget, sammen med nogle andre forslag fra andre partier, som man måske ikke helt går ind for, men det er prisen for at få noget vedtaget.

Lige nu har Rasmus Paludan fået en lynkarriere ved blandt andet at kræve al indvandring stoppet, og udlændingene sendt hjem, hvilket en stor del af befolkningen har har taget til sig og siger, at det har blandt andet Dansk Folkeparti stået og lovet, at man ville bremse op og få sendt så mange som muligt hjem, og hvad bliver det til. Her er det, at købmandskabet kommer ind i billedet.

Dansk Folkeparti fik gennemført den midlertidige grænsekontrol, som har stoppet mange illegale indvandrere og sendt dem tilbage til deres hjemland igen, og vi har i 2018 haft den laveste indvandring siden 2008, hvilket må siges, at være en stor sejr.

Det har så krævet, at man fra Dansk Folkeparti har måttet give køb på andre forslag for at få støtte til blandt andet dette. Se sådan fungerer demokrati, og det skulle vi helst bevare.

Så derfor, husk at bruge din stemme og tænk dig om inden du sætter dit kryds.

Annonce
Flemming Schell Simonsen skriver om nødvendigheden af kompromisser i politik. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Eks-borgmester om fyret kommunaldirektør: - Der var et eller andet, der sagde mig, at det ikke ville fungere

Debat

Min Mening: Vi skal turde satse alt

For nogle år siden var jeg til julefrokost, hvor der var pakkespil. Vi skulle alle medbringe en pakke, kravet var blot, at det skulle være noget gammelt, og noget vi selv havde brugt. Jeg kan ikke længere huske, hvad jeg selv havde med, men sidder her med den bog jeg vandt: "Kærlighedens andet årti". Nu har min mand og jeg været gift i over 14 år, så nu er jeg begyndt at læse i bogen. Og jeg er allerede kommet til det første sted i bogen, hvor jeg har måttet lægge bogen lidt fra mig for at overveje ordene og de tanker og spørgsmål, som dukker op. "Vi lovede hinanden, at blive i ægteskabet ligegyldigt hvad som sker." Denne sætning stammer fra et ungt par, som i deres forlovelsestid gav hinanden løftet at blive sammen, uanset hvad der måtte ske. Det er stærke ord, når der ligger vilje bagved. Når man indgår et ægteskab, lover man at ære og elske hinanden til døden skiller parret ad. Det vil sige, at alle, som er viet i kirken, har afgivet dette løfte. Men alligevel kan det let komme til at virke som tomme ord eller noget, man jo bare siger ja til. Du som læser med, har helt sikkert en holdning til ovenstående? Men mon vi har talt med vores ægtefælle om netop den holdning, som vi hver især har til det med troskab? Senere i kapitlet bliver man konkret opmuntret til at invitere sin ægtefælle eller kæreste på en kop kaffe eller en hyggelig middag og så efterfølgende bede ham eller hende om sammen med dig at aflægge det løfte aldrig at lade jer skille (selv om I måske til tider ikke vil kunne udstå hinanden). Se det er en udfordring. Nogen af jer, som læser med endnu, har måske allerede aflagt det løfte for nylig? Eller måske er det mange år siden? Jeg har jævnligt talt med min mand om dette med skilsmisse. Sidst var her i sommer, hvor et af vores gode vennepar netop var gået fra hinanden. Vi brugte en del timers snak om, hvilke faresignaler vi bør være på vagt overfor i vores eget ægteskab, for at undgå at vores forhold glider fra hinanden, uden at vi måske selv er klar over det. "Du bliver nødt til at satse alt, hvad du er og kan i dit ægteskab." Satse alt. Det er jo temmelig meget, ja, faktisk alt. Men jeg tror rent faktisk, at jeg er enig med forfatteren. Man må turde lægge sig selv helt og fuldt ind i ægteskabet, for kun da vil det kunne bære. Holdning betyder alt. Sådan får de unge det at vide i skolen eller derhjemme i dag. Hvis du har et mål og har viljen til det, så skal det nok lykkes en dag. Hvis jeg lægger samme energi og kraft i min beslutning om mit ægteskab som i mit arbejde, så er der meget, der tyder på, at det vil lykkes. Hvis det at give op ikke er en mulighed, så er der jo kun en vej ud af problemerne ... fremad. Ja, fremad sammen.

Annonce