Annonce
Debat

Debat: Synd og skam at lade kulturen falde

Pia Blohm ærger sig over, at kulturen i Svendborg ikke bliver dækket i samme grad som tidligere. Arkivfoto: Henrik Nguyen

Læserbrev: Jeg er helt enig med Susanne Riber, der i et læserbrev skriver, at Fyns Amts Avis har et fattigt kulturelt udsyn, når den ikke længere vil prioritere kulturstoffet og nærmest lader det forsvinde helt fra avisens sider.

Spørgmålet er egentlig, om kulturen nogensinde har været et vigtigt område for Fyns Amts Avis. Det er i hvert fald det seneste årti gået kraftigt ned af bakke, set fra min mangeårige kulturarbejderstol i Svendborg.

Synd og skam at lade kulturen falde. Og så netop i Svendborg.

Men fred være med det. Det værste er, at de øverste ansvarlige nu også har besluttet, at kulturen heller ikke fremover skal være dominerende i Ugeavisen Svendborg. Her har den gode redaktør Michael Thorbjørnsen ellers i årevis med mange meget fine omtaler hver eneste uge sat kulturen på dagsordenen til glæde for rigtig mange kulturbrugere. Og det har vel at mærke ikke kun handlet om de store begivenheder - de mere smalle arrangementer er der også blevet plads til.

Annonce

Synd og skam at lade kulturen falde. Og så netop i Svendborg. Byen, hvor kulturarrangementerne bugner året igennem i alle afskygninger, og som desuden kan trække et stor antal publikummere, hvilket naturligvis må give læsere til både omtaler og andet spændende kulturstof.

Jeg er i øvrigt selv abonnent på Fyn Amts e-Avis, og jeg har aldrig medvirket i nogen læserundersøgelse vedrørende kulturstoffet, men det må der åbenbart være andre, som har, når redaktionschef Caspar Troest Jørgensen forleden i Fyns Amts Avis kan hævde, at kulturstoffet ikke bliver læst. Jeg kunne få den tanke, at undersøgelsen ikke har ramt dem med interesse for kulturen.

Svar fra redaktionen:

Omtaler af kulturelle begivenheder vil forhåbentligt fortsat fylde godt i Ugeavisen Svendborg. Det nye, som du henviser til, er, at vi konsekvent henviser for eksempel koncertarrangører til at indtaste oplysninger om deres arrangement på faa.dk/eventinfo i stedet for at sende en pressemeddelelse. Jeg forventer stadig, at Ugeavisen Svendborg vil rumme masser af kulturelle foromtaler. Men det kræver selvfølgelig, at koncertarrangørerne vil skrive de oplysninger, de er vant til at skrive i en pressemeddelelse, ind på faa.dk/eventinfo. Det håber jeg, at du og andre vil være med til.

Med hensyn til læserundersøgelser har jeg tidligere svaret en anden læserbrevsskribent, at vi digitalt på daglig basis kan følge læsertal, og at vi i foråret har gennemført en stor undersøgelse af alle artikler i Jysk Fynske Medier. Og at andre undersøgelser viser, at avislæsere og digitale læsere ikke er så forskellige endda.

Mvh Caspar Troest Jørgensen, redaktionschef

Annonce
Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kæmpe redningsaktion ved Sydlangeland: Dykker bjærget i god behold efter tur i meget dårligt vejr og stærk strøm

Langeland For abonnenter

Mike blev snydt af sin revisor: - Da jeg skulle udbetale løn, var min konto lukket

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Langeland

Skøn nyhed til weekenden: Forsyningsselskab ophæver koge-anbefaling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Har FAA ikke en kulturel forpligtelse?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Svendborg

Se videoen: Sådan finder du vej ved Ørkildskolen

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Kultur For abonnenter

Kære læser: Vi lytter til jeres kulturkritik – så lad os mødes!

Langeland

Debat: Det er usandsynligt godt arbejdet af den nuværende kommunalbestyrelse, for den den gamle lokalplan var lavet totalt tåbeligt

Annonce