Annonce
Debat

Debat: Sygedagpengeordningen trænger til et eftersyn

Læserbrev: Forslag til finansloven er til dels en idé om, at den offentlige sygedagpengeforsikring, som en arbejdsgiver kan tegne, skal forringes endnu engang på bekostning af arbejdsgiveren.

Ordningen er gennem årene blevet dyrere og ringere for arbejdsgiver samtidig med, at ordningen er blevet dyrere og dyrere for staten.

Nu er forslaget fra regeringen en regulering af ordningen på bekostning af arbejdsgiver igen-igen.

Jeg forstår godt Socialdemokratiet har kik på ordningen, der er noget galt.

Det må være på tide, at lønmodtagerne direkte bidrager til finansiering af ordningen, rimelighedsvis med betaling af de første sygedage i hver sygeperiode. Det er en meget fint ordning, men den bliver misbrugt.

Forslaget fra regeringen omhandler kun det private arbejdsmarked, en lønmodtager med "finansiering", som selvfølgelig vil omfatte hele arbejdsmarkedet, vil også komme stat/region/kommunerne til gode, så der vil bliver bedre økonomisk råderum til at hjælpe hvor hjælpen er påkrævet.

Hilsen en arbejdsgiver, der selv betaler eventuelle egne sygedage.

Annonce
Carsten Nørgaard skriver om sygedagpengeordningen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Fyns Amts Avis mener: Vi skal da have honning OG marmelade

Det siges, at kloge og livsnydende Peter Plys engang er blevet stillet over for det frygtelige valg, om han helst vil have honning eller marmelade. Og at hans svar selvfølgelig kunne lyde: Han ville gerne have honning OG marmelade. Helt på samme måde burde man høre samme svar fra vi kloge, livsnydende svendborgensere. Hvad vil vi helst have: Maritimt liv eller kreativitet? Søfolk eller kunstnere? Skippere eller hippier? Det er helt utroligt, at vi ikke før - netop med vores hang til begge dele - har forstået, at netop begge dele er vores lokale styrker, og at de ovenikøbet begge har en kaliber, hvor de spiller hinanden stærke. Tag nu for eksempel Baggårdteatret, der fik en tur på ret høje bølger, da forvaltningen visionært anbefalede en fremtidig placering på Frederiksøen. Straks startede en kamp mod teatret og en argumentation for og imod Baggårdteatret og Lystbådsmuseet. Det var en alt for snæver en sti at bevæge sig på - for så ender en af dem med at tabe. Og dermed taber byen og os alle sammen. Og det er både trist og dumt på den måde at spille sig selv svagere. Det rette svar er selvfølgelig at gå efter både honning og marmelade - altså at finde plads til både det kreative og søens folk - og søens flåder. Vores stolte maritime fortid er en del af vores dna. Vores kreative nutid er puls og liv - og i fremtiden er det måske grønne løsninger til hipstere med hang til lækker natur, der sikrer vores overlevelse her på kanten af udkanten. Heraf det nye, dækkende ord for svendborgensere: Skipsters! Den smeltedigel er det, vi svendborgensere er gjort af, og det, der tiltrækker folk udefra - og i øvrigt har gjort i årtier. Det skal vi kæmpe for at bevare og spille endnu stærkere. Fuldstændig som Svendborg Event gjorde, når de - lidt for hurtigt - fortalte, at træskibssejladsen Fyn Rundt igen får startsted i Svendborg. Det er selvfølgelig helt afgørende, at Svendborg - som stolt træskibsby - fylder havnen med træskibe og byen bagefter - med vores anden styrke - arrangerer stor fest, når skibene igen anduver vores søfartsby. Så ivrigheden er forståelig - og forhåbentlig deles den af politikerne i økonomiudvalget, når de i dag skal beslutte om pengene skal bevilges til det projekt. Når nogen så spørger: Hvem skal så betale for al det honning og marmelade, er det jo netop sjovt at kunne sige: Turister, tilflyttere, os selv - og dem, der kommer for sejler hertil at tage del i vores livsnydelse her. I hvert fald får vi nemmere ved at få andre til at tage del i også betalingen af gildet, hvis vi undlader at ødelægge en af vores styrker og forstår i stedet klogt at spille på netop begge. Eller på endnu flere, hvor komplekst det end må være. Men det er derfor, det indimellem er klogt at konsultere Peter Plys...

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Til salg'-skilt i Kværndrup er groet til: - Kommunen satser ikke på små landsbyer

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ejendomsmæglere afviser at annoncere for kommunens grunde: - Vi driver forretning, ikke filantropi

Annonce