Annonce
Debat

Debat: Svendborg som uddannelsesby

Hanne Ringgaard Møller, medlem af Svendborg Byråd for Radikale Venstre. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Folketingets beslutning om, at flere uddannelser skal havne uden for byerne, betyder, at UCL i Odense skal aflevere studiepladser uden for Odense. Det har sat en yderst positiv proces i gang for Svendborg Kommune.

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole ønsker at placere 500 studiepladser ud over de 500 studiepladser, UCL i forvejen har i Svendborg. Det må man kalde et ambitiøst træk af UCL.

Flere studerende og et aktivt studiemiljø og ungdomsmiljø i Svendborg er et ualmindeligt positivt løft for Svendborg Kommune. Det har været Radikale Venstres mærkesag i Svendborg i de sidste to byrådsperioder.

Annonce

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole rummer uddannelser som pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, bioanalytiker, ergoterapeut, fysioterapeut, radiograf, lærer, administrationsbachelor og flere forskellige erhvervsuddannelser som finansøkonom, IT-teknolog, handelsøkonom, ledelseuddannelser, bygningskonstruktør og meget mere.

Nu bliver det ekstra vigtigt med en attraktiv placering, optimal infrastruktur, el-busser og en forbindelse til Odense uden forsinkelser og aflysninger.

Hvilke uddannelser der kommer til Svendborg fremadrettet, arbejdes der på, og vi venter spændt på et udspil fra UCL. Det kan kun blive godt. At få lov at uddanne sig gennem livet både som ung og undervejs, ved vi, giver både øget meningsfuldhed, livskvalitet og en højere levetid. Inden der bliver bygget et nyt campus, og al planlægning falder på plads, går der let tre-fire år, men der er også mange faglige og politiske processer, der skal falde på plads inden da.

Nu bliver det ekstra vigtigt med en attraktiv placering, optimal infrastruktur, el-busser og en forbindelse til Odense uden forsinkelser og aflysninger.

Alt i alt et godt arbejde mellem UCL, uddannelsesordførerne i Folketinget og Svendborg Kommune. Som der tidligere er skrevet om, har processen vedrørende den i første omgang halve læreuddannelse fra Svendborgs side ikke været særlig transparent og på tidspunkter også på kanten af, hvad man har mandat til. Det kan vi blive bedre til, og da vi i styrelsesvedtægten for kommende byrådsperiode har besluttet, at Børne- og Ungeudvalget fremadrettet skal hedde Børn, Unge og Uddannelsesudvalget, da bliver det også mere tydeligt, hvordan vi kan dagsordensætte det politiske arbejde med uddannelse. Derudover har vi i Svendborg Kommune et uddannelsesråd, som også vil få en betydelig rolle fremadrettet.

Annonce
Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kæmpe redningsaktion ved Sydlangeland: Dykker bjærget i god behold efter tur i meget dårligt vejr og stærk strøm

Langeland For abonnenter

Mike blev snydt af sin revisor: - Da jeg skulle udbetale løn, var min konto lukket

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Langeland

Skøn nyhed til weekenden: Forsyningsselskab ophæver koge-anbefaling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Har FAA ikke en kulturel forpligtelse?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Svendborg

Se videoen: Sådan finder du vej ved Ørkildskolen

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Kultur For abonnenter

Kære læser: Vi lytter til jeres kulturkritik – så lad os mødes!

Langeland

Debat: Det er usandsynligt godt arbejdet af den nuværende kommunalbestyrelse, for den den gamle lokalplan var lavet totalt tåbeligt

Annonce