Annonce
Debat

Debat: Svendborg Kommunes behandling af frivilligt arbejde

Læserbrev: For 30 år siden blev Skallen grundlagt på initiativ af den socialdemokratiske borgmester, Holger Rasmussen, som et sted, hvor Svendborgs ældre borgere kunne komme og benytte lokalerne til de mange frivillige aktiviteter, der fandtes i byen. Der blev lagt stor vægt på, at ledelsen og driften af Skallen skulle være demokratisk. Ved den årlige generalforsamling mødtes brugerne af huset og valgte efter et særligt valgsystem bestyrelsen, der så stod for den daglige drift og udlejning af huset. Der har været op til halvtreds forskellige slags aktiviteter blandt andet dans, porcelænsmaling, kortspil, foredrag, undervisning og meget andet. Så igennem disse 30 år har mange hundrede frivillige lagt et stort arbejde i drift og udnyttelse af Skallen.


Jeg ved ikke, hvad fremtiden vil bringe for det frivillige arbejde i forbindelse med Skallen, men jeg har været glad for samarbejdet med de skiftende bestyrelser og er fuld af beundring af deres store indsats, som jeg siger tak for.


Annonce

Men den 29/11 2019 modtog Skallens bestyrelse et brev fra kommunen, at den skulle fratræde sit virke til den 15/3 2020, og at Skallen skulle drives af det kommunale bureaukrati i fremtiden, og at man samtidig ville udleje til andre grupper end pensionister. Der var vanen tro for vort nuværende socialdemokratisk styrede byråd ingen borgerhøring, kun et diktat. Men det er jo for Socialdemokratiet ikke fremmed at se bort fra demokratiet som for eksempel, da borgmesteren som det første efter tiltrædelse omgjorde en demokratisk aftale mellem de andre partier og Socialdemokratiet vedrørende udnyttelsen af vort mishandlede torv.

Så al socialdemokratisk tale om, at vi skal yde en frivillig indsats, skal vi ikke regne bliver værdsat. Selv har jeg i 15-16 år stået for undervisning i engelsk på to ugentlige kurser i Skallen, så med alle de timer med det store forarbejde og selve undervisningen har jeg ydet en hel del frivillig indsats gennem de mange år. Jeg ved ikke, hvad fremtiden vil bringe for det frivillige arbejde i forbindelse med Skallen, men jeg har været glad for samarbejdet med de skiftende bestyrelser og er fuld af beundring af deres store indsats, som jeg siger tak for.

Mit læserbrev er skrevet på basis af brevene mellem kommune og Skallens bestyrelse, og man kan finde dem i kummunens maillister eller eventuelt få kopier af mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce