Annonce
Debat

Debat: Svendborg kan miste sin indsatsleder

Mette Kristensen (V). Arkivfoto: Roland Petersen

Læserbrev: Der er desværre lagt en køreplan, som har til hensigt at fjerne den lokale vagthavende indsatleder i Svendborg Kommune. Venstre har erfaret, at indsatslederne i Beredskab Fyn er blevet orienteret om fælles indsatsledelse fra efteråret 2021. Planen er desværre, at Svendborg, Faaborg-Midtfyn og Assens Kommuner fremover skal dele en fælles indsatsleder på døgnvagt.

Hvis indsatslederen skal rykke ud fra et centralt sted, bliver det ikke fra Svendborg Kommune. Geografisk er der langt til eksempelvis Assens, og responstiden vil med sikkerhed blive forlænget væsentligt. Svendborg er en kommune med over 58.000 indbyggere og med et stort geografisk opland. Vi har en stor centerby med høj havneaktivitet, mange sejlere og en gammel bykerne, hvor husene ligger tæt. Vi har store uddannelsesinstitutioner, sygehus, industrierhverv, gamle historiske slotte og herregårde for ikke at nævne klimaudfordringerne, som er en velkendt udfordring i vores by. Alt sammen eksempler som kalder på, at Svendborg kommune skal bevare de lokale indsatsledere, som i tilfælde af brand og ulykker hurtigt kan være fremme på stedet og træffe vigtige beslutninger. Lokalkendskab er afgørende, når der opstår ildebrande, og vi skal kunne levere en god service. Venstre vil sætte sagen på byrådets dagsorden og håber, at der kan opnås enighed om at sende borgmesteren afsted til møde i Beredskabskommissionen med et klart nej tak.

Venstre vil bede om en evaluering af de seneste fem års deltagelse i Beredskab Fyn, herunder om de forventede stordriftsfordele er opnået samt en status på frivillighedsområdet for det lokale beredskab. Der er behov for et overblik over den fremtidige kvalitet og pris for det lokale beredskab.

Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forening for forældre med anbragte børn kalder sagen om lille Marco "grotesk": - Forældrene blev lovet mere samvær allerede i maj

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

En læser får svar: - Skal jeg virkelig køre slalom mellem hestepærer?

Svendborg For abonnenter

Svendborg Efterskole huser veteranbørn: Sommerlejren giver dem ro i hverdagen

Fyn

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Debat

Kronik: Visioner for en sammenhængende kommune

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Det har længe været passé med kæft-trit-og-retning

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Danmarks ambassadør i Paris: Frankrig atter frit efter coronavirus

Svendborg

Svendborgenserne sorterer skrald som aldrig før efter ny lov, men en ting halter:- Mange er bange for at gøre noget forkert

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Søsiden

Se billeder fra præmie-show: Øhavs-skonnerter toppede i Fyn Rundt

Svendborg For abonnenter

Tak, men nej tak: To røde partier har afvist valgforbund med Enhedslisten

Langeland

Carsten Holm er kåret som ugens nummer 1 VIP: - Det er sjovt, når sådanne to verdener mødes

Annonce