Annonce
Læserbrev

Debat: Svar på Marianne Mix Larsens indlæg

Læserbrev: Kære Marianne. Du læser mit indlæg, som fanden læser biblen. Jeg påstår overhovedet ikke, at politikere er dovne, jeg undrer mig over deres prioriteringer.

Et opslag over embedsmænds mulige omgåelse af de politiske og demokratiske beslutninger, der blev mødt med tavshed – på nær én, nemlig Venstres borgmesterkandidat Mette Kristensen - og et opslag om Baggårdteatret, der skabte vild debat. Begge opslag var lagt op af mig, hvorfor dit postulat om at ingen gider debattere, er helt hen i vejret.

Jeg har aldrig brugt ukvemsord overfor nogen, så det må vist stå helt for din egen regning.

Jeg har heller ikke flyttet debatten, jeg har udvidet den, så de politikere og borgere, der ikke er på Facebook, også bliver gjort opmærksom på denne – efter min mening – pudsige prioritering, der slet ikke står mål med, hvad vi vælgere bliver stillet i udsigt tre uger før et valg.

Ja, jeg støtter fuldt og helt op om Venstres borgmesterkandidat Mette Kristensen og råber det gerne ud over byens tage. Hun indeholder nemlig alt det, jeg beundrer hos mennesker og politikere: Ordentlighed, hæderlighed og ærlighed.

Annonce
Lonnie Jensen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

Svendborg

Mand truet med koben

Annonce