Annonce
Læserbrev

Debat: Stop munddiaréen

Læserbrev: Hvor var det befriende at læse Allan Søndergaards læserbrev her i avisen den 19. juli. Jeg har skrevet om dette emne tidligere, men DR og sportsprogrammer er tonedøve. De må have rigtig mange penge, når man har så mange personer til at kommentere en fodboldkamp, som ingen gider høre på.

Jeg har selv haft med fodbold at gøre i over 30 år, i dag kan jeg ikke se kampene på tv, fordi ingen kan holde ud at høre på alt det ævl, der bliver sagt. Tænk hvad det koster, for at vi, der elsker fodbold, skal se kampene uden lyd. En ting er godt, for vi kan se de internationale kampe fra tysk tv, og der er der kun en kommentator og det er befriende, her stå man ikke under kampene og fortæller hvad der skete for mange år tilbage.

Men her hos os skulle man spørge, hvor mange der er trætte af disse personer, der står og ævler før kampen og under kampen - så ville man se, at 80 procent ville sige "stop dette vanvid".

Hvor er det også beskæmmende at se Brian Laudrup træde frem på skærmen før kampen og reklamere for spil. Er denne person klar over, hvor mange ludomaner han er med til at føre i uføre? Det bør stoppes, så her er der noget at gøre for politikerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Min søn er for stor til at få hjælp til sin ordblindhed

Lokaldebat: Vi gør det ikke godt nok. Der sidder alt for mange ordblinde ude i folkeskoleklasserne uden den rette og nødvendige understøttende undervisning, og jeg bliver lidt frustreret, når jeg på TV2/Fyn kan se, at Svendborg Kommune nu sender et meget lille antal ordblinde elever på kursus. Tilbuddet retter sig nemlig kun til elever fra kommunens mellemtrin (4.-6. klasse), og det er er ikke godt nok. Siden min søn på 13 år gik i fjerde klasse, har jeg kæmpet en kamp for at få den rette hjælp og støtte til ham. Alt sammen uden held. Det blev kun til månedlige lange møder med skolelærerne, uden at der egentlig blev gjort noget. Den nationale ordblindetest blev han først præsenteret for i femte klasse, og det skete med nogen modstand fra skolen, som helst ikke ville teste eleverne for ordblindhed. Selv efter han var blevet testet ordblind, fik han ingen hjælp. Der skulle gå halvandet år med møder og en handlingsplan, som ikke blev gjort færdig. Under dette meget frustrerende forløb gjorde jeg skolen opmærksom på, at der findes kurser til ordblinde børn. Et tilbud, som Odense Kommune sender deres ordblinde elever på, og som er identisk med det tilbud, som nu findes til nogle elever i Svendborg Kommune. Jeg opfordrede Issøskolen til at gøre brug af netop disse kurser, som er nævnt i TV2/Fyn i denne uge, men jeg er alle gange blevet afvist. Nu går min søn så i syvende klasse, handlingsplanen er ikke blevet givet videre, og derfor bliver der ikke fulgt op på hans læse- og skrivevanskeligheder. Han er jo så heller ikke elev i mellemtrinnet længere, og derfor bliver han ikke tilbudt det kursus, som Svendborg Kommune nu tilbyder til skolebørn. Da jeg også fredag den 17. januar i år bliver opmærksom på, at Issøskolen har fem elever med på det aktuelle kursus i Svendborg Kommunes regi, gør jeg opmærksom på, at jeg også gerne vil have hjælp til min søn nu. Det er bare ikke længere en mulighed, fordi han ikke længere er elev i mellemtrinnet. Det gør mig både vred og ked af det. Især fordi disse elever med et pænt ord bliver kaldt ressourceelever, hvilket dækker over, at de har udfordringer. Jeg er sikker på, at disse børn og også min søn ville have færre udfordringer, hvis de og han får den rette hjælp så tidligt som muligt. Sådan gør man i øvrigt også i hovedstadsområdet.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce