Annonce
Læserbrev

Debat: Stillingsopslag er ulovlige

Læserbrev: Det er yderst bekymrende, at arbejdsgivere qua deres stillingsopslag anvender "robotter", der angiveligt har det formål at frasortere ansøgere ud fra alder. Dette er absolut ikke lovligt jvf. lov nr. 1489, kapitel 1. (forskelsbehandlingsloven), og der burde omgående skrides ind over for dette.

Som eksempel så har vores egen kommune (Svendborg) og Svendborg Kraftvarmeværk et stillings-opslag (der søges en sekretær med økonomisk baggrund), hvor der i ansøgningsproceduren er anvendt en såkaldt søgerobot, hvor der er små stjerner ved fødselsår, dato og køn. Disse felter skal udfyldes for at komme videre med at søge den opslåede stilling. Nu er Svendborg Kommune ikke ene om dette. Tietgenskolen søger en barselsvikar til administrationen, og der er anvendes også en robot, hvor det er de samme ultimative krav for at komme videre med at ansøge.

Skatteankestyrelsen søger en kontorchef; der er beklageligt også samme brøler. Man ser også disse felter på mange andre stillingsopslag. Stillingen skal ansøges via et link (søg stillingen), fremhævet med sort og med farvet baggrund. Det skal dog siges, at mange steder kræver man ikke, at alders- og kønsfeltet skal udfyldes, men hvorfor så have disse? Det foranlediger bare en til at formode, at arbejdsgiveren helst så disse felter udfyldt. Efter min opfattelse bliver man allerede frasorteret i ansættelsesproceduren ud fra den oplyste alder. Det er skammeligt, at offentlige instanser tyr til ulovligheder for at frasortere ikke ønskede ansøgere.

Annonce
Stillingsopslag, hvor der bruges robotter til at indsamle oplysninger, er ifølge Karen Wengel ulovlige. Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce