Annonce
Svendborg

Debat: Staten gider ikke justere, hvad de faktisk har lovgivet - at to forældre af samme køn er godkendt

Foto: Loren Elliott/Reuters/Ritzau/Scanpix
Annonce

Jeg kan ligesom mange andre forældre huske alt fra min søns fødsel. Den helt særlige oversvømmende kærlighed og den sitrende stemning af glæde, der fyldte os alle og hele rummet, da han blev født. Det står som det største og mest urørlige minde, jeg holder i mit hjerte.

Jeg kan mærke den første berøring og fornemmelsen af blød varm babyhud. Jeg kan dufte ham som nyfødt helt sødmefyldt og se for mig, hvordan han for første gang åbner sine mørkeblå øjne for at se ind i mine. Hvordan han ved lyden af hans anden mors stemme finder hendes blik og for første gang møder de forældre, han har kendt, siden han lå i maven.

Jeg husker også irritation blande sig med nyforelskelsen. Det startede allerede i forbindelse med at skulle udfylde diverse registreringer i forhold til at blive forældre. Vi følte os godt modtaget af alle på hospitalet, så dette skriv er ikke baseret på nogen oplevelse af forskelsbehandling fra personale.

Men den lovgivning, som bakker op omkring vores godkendte forældreskab, udsender modsigende signaler, når den beder os om at krydse af i mor og far rubrikkerne. Det har vi oplevet gentagende gange lige siden, både på sygehuse, privatlæger, institutioner etc.

Det er åbenbart stadig meget svært at lave en rubrik, som dermed inkluderer lovligt gyldige forældreskaber som eksempelvis vores, hvor vi er to mødre.


Systemet er i mine øjne forældet og kønnet på en måde, som ikke forholder sig til nutidens registrerede og lovgivet forældreskaber.


Lovgivningen og samfundet er ekskluderende, fordi de ikke skaber de praktiske og udefra set simple tiltag, som kunne styrke oplevelsen af ligeværd og at være anerkendt.

Siden 1999 har det været muligt at registrere to juridiske forældre af samme køn, hvilket nu er 21 år siden. Det burde være på tide at få vigtigt praktisk i diverse blanketter justeret, set i forhold til nutidens familieformer og forældreskaber.

Systemet er i mine øjne forældet og kønnet på en måde, som ikke forholder sig til nutidens registrerede og lovgivet forældreskaber.

Mit skriv er for mange fuldstændig ligegyldigt og noget, som de ikke behøver tage stilling til, men for familier som min betyder det noget. Det er en følelse af, at du er halvt accepteret, og det efterlader en oplevelse af at være lidt speciel på en uheldig måde. Det virker nærmest som om staten ikke rigtig gider justere i forhold til, hvad de faktisk har lovgivet - at to forældre af samme køn er godkendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce