Annonce
Debat

Debat: Stærk aftale for Danmarks demente

Annonce

Læserbrev: Det er ingen hemmelighed, at Venstre har kæmpet for at sikre Danmarks demente og deres pårørende bedre muligheder for et værdigt liv. Et liv med aktiviteter, aflastning og tilpassede omgivelser, som tager hensyn til de særlige udfordringer, som demente slås med i en helt almindelig hverdag.

Derfor er det på alle måder glædeligt, at vi kom i mål med en markant økonomisk prioritering med den netop indgåede satspuljeaftale. Regeringen havde - noget overraskende - lagt op til en meget lille prioritering, som reelt ville afskaffe demenshandlingsplanen. Med en økonomisk prioritering på 244 millioner kroner kan demenshandlingsplanen nu videreføres, og demente, pårørende og landets mange aktivitetscentre kan ånde lettet op. Og det er hele kampen værd.

Demente borgere er en særlig sårbar gruppe, og skal vi i mål med ambitionen om, at Danmark skal have 98 demensvenlige kommuner, forbedre pleje- og behandlingsindsatsen og nedbringe forbruget af antipsykotisk medicin blandt mennesker med demens, så kræver det både fagligt fokus og målrettede økonomiske prioriteringer.

Den 2025-demenshandlingsplan, som satspuljekredsen for nogle år siden bakkede op om, har nu fået fornyet flyvehøjde, og indsatserne kan leve videre - og der er brug for dem. For vi er langt fra i mål. Der er brug for fortsat fokus på relevante aktiviteter for demente, men også for pårørende, så de kan få et frirum, så man for eksempel har mulighed for at fortsætte fritidsaktiviteter eller tage af sted på familiebesøg langt fra ens bopæl. Det manglende bare.

Jane Heitmann skriver om den nyindgåede aftale for demensområdet. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Pletskud: Udvidet borgerservice

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce