Annonce
Svendborg

Debat: Solcelleplantager og rent drikkevand

Christian Bidstrup har et godt råd til borgmester Bo Hansen og udvalgsformand Flemming Madsen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Til borgmester Bo Hansen og formand for Teknisk Udvalg Flemming Madsen samt hele udvalget:

Der er et ordsprog der hedder Gode Råd er Dyre, dette her er gratis. Igen.

Flemming Madsen, for 10 år siden ca. anbefalede jeg dig og Teknisk Udvalg at droppe de grønne tage i Tankefuld, da det ville sætte en kæp i hjulet på salget af grunde, og med begrundelse, at huse godt kan være ”grønne” uden at taget er ”grønt”.

I jeres og forvaltningens uvidenhed holdt i dog fast i dette krav. Sidenhen er kravet fjernet, og der kan så sælges grunde. Denne fejldisposition har kostet Svendborgs borgere mange tabte kroner, med færre penge til kerneområdet for en kommune.

Her igen et godt råd:

Svendborg Kommune placerer solcelleplantager i egnede områder, flotte bøgehække skærmer delvist ind til områderne, og under solcellerne går forskellige husdyr og afgræsser områderne. Områderne slipper helt for brug af diverse sprøjtemidler, og grundvandet slipper for denne forurening. På denne facon kan der både laves strøm og rent vand. En kæmpe win-win-situation.

Drop alle planer om monstermøller på land i kommunen og lad de store energi koncerner lege ude på havet med de store industrianlæg-monstermøller.

Du ved godt, at jeg har haft et firma i snart 25 år med speciale i miljøvenligt træ, hvilket er blevet succesfuldt på landsplan , så alle i dag kan købe fornuftigt ind mange steder i landet, når de skal bygge. Så det ikke nyt for mig at tænke fremadrettet.

Håber I kan tænke ud af boksen og lytte til befolkningen og ikke kun til forvaltningen. I må ikke tro, I gør jer til bannerførere for grøn og miljøvenlig strøm , såfremt I siger ja til disse Broholm-møller - der er mange bedre måder at klare dette på.


I må ikke tro, I gør jer til bannerførere for grøn og miljøvenlig strøm , såfremt I siger ja til disse Broholm-møller - der er mange bedre måder at klare dette på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

S-politiker tiltalt 'lille du' og bedt om at passe gryderne: - Respektløst

Annonce