Annonce
Debat

Debat: Skilte, prioritering, fællesskab

Rasmus Feldingbjerg Drabe (SF). Foto: Finn Eriksen
Annonce

Læserbrev: Den forestående udskiftning af skilte er dybt problematisk. Det kræver svar fra de ansvarlige.

Siden kommunesammenlægningen i 2007 har forskellige politikere og borgere kæmpet for, at vi alle skal høre sammen, at få skabt ét fællesskab. Fælles mål og fælles værdier.

Hvor meget fælles er der i, at de fine, traditionelle vejskilte prioriteres i byen, men at landdistrikterne skal spises af med grim discount?


Hvor meget fælles er der i, at de fine, traditionelle vejskilte prioriteres i byen, men at landdistrikterne skal spises af med grim discount?


Et vejskilt er måske en lille ting, men symbolikken er tydelig. Byen er mere værd, byen er vigtigere.

Skilteudskiftningen er blot endnu et synligt symptom på en mere alvorlig sygdom. Den tydelige politiske prioritering af byen og nedprioritering af alt andet. Byen får granit, nye brosten og nye skilte. Landdistrikterne får discountskilte og må leve med hullede, smalle veje uden cykelstier.

Det er ganske enkelt utidigt, kære politikere, og I skylder en forklaring - og en omgøring af jeres tossede beslutning - her er nemlig grund nr. 2:

Bæredygtighed. Står Svendborg for en brug-og-smid-væk-kultur eller mener I faktisk noget, når I prædiker bæredygtighed og genbrug? Affaldssortering, vindmøller, solcelleanlæg, det er stort og spændende og får en masse fokus, men en så simpel ting som skilte - dem smider I ud i stedet for at reparere dem? En borger har tidligere vist, at reparation er muligt - og let. Nye skilte kan laves i samarbejde med vores dygtige erhvervsskole - Dét er Sydfyn.

Kulturen er vigtig; grund nr. 3!

De rød/hvide skilte er med til at bevare Svendborgs ånd og historie. Svendborg er en hyggelig, gammel, spændende by, der tør at være lidt anderledes. Det er sikkert en af overvejelserne for at bevare de klassiske skilte i byen. Men ved I hvad, politikere? Vi er ET fællesskab.

Landdistrikterne er også hyggelige, de er også spændende, de tør også at være anderledes. Stop grøftegravningen og start fællesskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Jamen, vi hilser da på hinanden

Bagsiden

Fra pletslud til kunstsne

Ærø

Ny dagligvarebutik bekymrer købmænd på øen: Jeg forudser 12 fyringer

Annonce