Annonce
Svendborg

Debat: Skilte er identiske - ingen forskel på land og by

Flemming Madsen (S). Foto: Michael Nørgaard

Læserbrev: Svendborg Kommune foretager i disse dage udskiftning af slidte vejskilte og Rasmus Drabe mener, at landdistrikterne får discountskilte og byen får fine traditionelle vejskilte.

Alle skiltene er fuldstændig identiske bortset fra farven.

Begrundelsen for farvevalget er taget administrativt med følgende begrundelse:

Vejdirektoratet har gennem mange år anbefalet, at vejnavneskilte er blå med hvid skrift overalt i Danmark. Derfor har vi i Svendborg gennem flere år anvendt denne farvekombination som standard. Som bilist vil man derfor lettere genkende skiltet som et vejnavn, når det er ens. Dermed er det også den type, vi har flest af i Svendborg Kommune. Administrationen har i forbindelse med udbuddet af skilterenoveringsopgaven bedt om, at denne linje fortsættes.

Særligt for Svendborg midtby har vi bedt om hvide skilte med rød skrift. Dette er gjort, da man over mange år har anvendt denne farve, da man i flere tidligere projekter har vurderet, at farven passer godt til midtbyens særlige arkitektur og udtryk i øvrigt. Det betyder, også at de fleste skilte har denne farvekombination i forvejen, hvorfor løsningen vil skabe ensartethed. Geografisk har vi afgrænset området med de hvide og røde skilte til området indenfor lokalplan 290 zone 1.

Som sagt er skiltene fuldstændigt ens bortset fra farvevalg og prisen er også den samme – så jeg er uforstående over, at nogle skulle være discount, og andre er luksus.

For øvrigt bliver kun slidte og defekte skilte skiftet. Derfor vil udskiftningen og evt. farveskift ske over mange år. Indtil dato er der skiftet 300 skilte og alle ligger udenfor Svendborg by. Vi forventer, at der i denne omgang skal skiftes cirka 1200 vejskilte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Venstre fører fej politik

Fyn

Nyt tilbud fra regionen: Nu kan sårbare ældre blive vaccineret i eget hjem

Annonce