Annonce
Debat

Debat: Skattekronerne skal bruges med omhu

Anders Johansson, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti, mener, at skattekronerne bør fokuseres på kommunens politiske kerneområder. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Jeg betaler med glæde den skat, der er nødvendig for at sikre, at vi kan tage hånd om de, der har det svært. Vi skal give børnene en god skolegang og sikre de ældre en værdig og tryg alderdom. Det er nemlig kernevelfærd.

Jeg forlanger til gengæld, at kommunen holder sit fokus på kerneopgaverne. Som kommune kan man let falde i den fælde, at man skræver over så meget, at bukserne revner. Ingen kan være god til det hele, heller ikke Svendborg Kommune.


Annonce

Med de frigjorte ressourcer og besparelser, det ville give, kunne vi få både bedre normeringer i daginstitutionerne, bedre infrastruktur, flere lærere og bedre pleje af de ældre.


Det er en politisk opgave at stille krav om fokusering og sige nej, når der kommer forslag om for eksempel eksterne konsulenter til udvidelse af flådestyringen af kommunens bilpark, eller når der ønskes investeringer i et VE-energiselskab, som koster 160.000 kroner årligt, selvom der ifølge årsrapporten ikke har været aktivitet i det forgangne regnskabsår. Altså 160.000 skattekroner i 2020 for ingenting. Dette er blot to eksempler, som skal behandles i de politiske udvalg i denne uge. Opgaver, som kan løftes af private, men som nu risikerer at skulle trække på kommunens ressourcer ledelsesmæssigt og økonomisk.

Det er en politisk opgave at holde fokus og skifte kurs, og der er behov for et kursskifte: Fokusér kommunens indsats og lad de private løse det, som ligger udenfor kerneområderne.

Potentialet er enormt, men der er behov for en sanering. Dansk Industri har beregnet, at hvis blot Svendborg Kommune brugte private leverandører i samme udstrækning som en gennemsnitskommune, ville det årligt kunne frigøres kommunale opgaver for 70,5 millioner kroner, eller hvis man lod sig inspirere af de kommuner, som er allerbedst til at samarbejde med de private, så ville tallet være 403 millioner kroner årligt. Med de frigjorte ressourcer og besparelser, det ville give, kunne vi få både bedre normeringer i daginstitutionerne, bedre infrastruktur, flere lærere og bedre pleje af de ældre. Altså bedre kernevelfærd og alt dette samtidig med, at vi kunne lade borgerne i Svendborg Kommune beholde flere af de penge, de tjener, når de går på arbejde til sig selv. Mere for mindre.

Det gøres ikke med et snuptag. Det kræver politisk vilje, mod, tålmodighed og et kursskifte, men når så mange andre kommuner kan, så kan Svendborg selvfølgelig også.

Annonce
Ærø For abonnenter

Succes i Borgnæs: Skurvogn omdannet til cafe

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Varmt kyllingekød og defekt køleskab: Burgerrestaurant får sur smiley og bøde

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Ærø

Sidste chance: Eneste vaccinested på Ærø lukker

Svendborg

Sort Audi stjålet i Hesselager: Politiet har en mistænkt i kikkerten

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Coronasplittelsen må ikke slå rødder

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat: Landbruget - et overreguleret erhverv

Erhverv

Stor manøvre i sydfynsk bilbranche: C.A. Larsen overtager Citroën og Opel

Faaborg-Midtfyn

Sidst kom der 17.000 på Brahetrolleborg: Nu går de efter 20.000 gæster i weekenden

Svendborg

Narkosalg, afpresning og vold: To svendborgensere fængslet

Erhverv For abonnenter

Brugsforening standser blødning med omstridt butikslukning: - Det var mit lille barn

Ærø

Gratis færger alle dage med Ærøfærgerne

Annonce