Annonce
Ærø

Debat: Sjældent har så få gjort så meget for så mange

Jan Achton Simonsen. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Talen er skrevet til Ærøexpressens dåb den 30. november, men Jan Achton Simonsen fik ikke muligheden for at holde talen, og han har derfor sendt den som læserbrev til Fyns Amts Avis:

"Sjældent har så få gjort så meget for så mange"!

Jeg har tilladt mig at "misbruge" en meget kendt englænders berømte ord, idet jeg tænker på færgegruppen, der var katalysatoren, som satte skub i "færgesagen", for egne penge. Det førte, som alle ved, til dannelse af en bestyrelse, som mod alle odds, i dag kan fremvise resultatet af flere års kamp og hårdt arbejde, nemlig Ærøxpressen, som bl.a. er hjulpet på vej af 1900 aktionærer. Fandme flot!

Det er bemærkelsesværdigt, at samtlige bestyrelsesmedlemmer har så stærke hårrødder på hovedet, der er jo ingen af dem, der er blevet skaldede under forløbet og det på trods af, at de rimeligvis, tit og ofte, må have revet sig i håret i desperation over den modstand, de har mødt fra de to kommuner, som får glæde af færgen!

Til alt held ser vi resultatet af deres fantastiske ulønnede og frivillige arbejde i dag. Der findes ikke ord for den taknemmelighed, vi skylder dem. Jeg håber, at Ærøxpressen kan være med til at vende udviklingen så fraflytning bliver vendt til tilflytning til Ærø, meget gerne børnefamilier, så turisterne, som øen jo skal leve af i fremtiden, ikke udelukkende blive mødt af os "gamlinge".

Et trefoldigt leve fra "hele bondetoget" og vores færge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce