Annonce
Ærø

Debat: Sjældent har så få gjort så meget for så mange

Jan Achton Simonsen. Arkivfoto

Læserbrev: Talen er skrevet til Ærøexpressens dåb den 30. november, men Jan Achton Simonsen fik ikke muligheden for at holde talen, og han har derfor sendt den som læserbrev til Fyns Amts Avis:

"Sjældent har så få gjort så meget for så mange"!

Jeg har tilladt mig at "misbruge" en meget kendt englænders berømte ord, idet jeg tænker på færgegruppen, der var katalysatoren, som satte skub i "færgesagen", for egne penge. Det førte, som alle ved, til dannelse af en bestyrelse, som mod alle odds, i dag kan fremvise resultatet af flere års kamp og hårdt arbejde, nemlig Ærøxpressen, som bl.a. er hjulpet på vej af 1900 aktionærer. Fandme flot!

Det er bemærkelsesværdigt, at samtlige bestyrelsesmedlemmer har så stærke hårrødder på hovedet, der er jo ingen af dem, der er blevet skaldede under forløbet og det på trods af, at de rimeligvis, tit og ofte, må have revet sig i håret i desperation over den modstand, de har mødt fra de to kommuner, som får glæde af færgen!

Til alt held ser vi resultatet af deres fantastiske ulønnede og frivillige arbejde i dag. Der findes ikke ord for den taknemmelighed, vi skylder dem. Jeg håber, at Ærøxpressen kan være med til at vende udviklingen så fraflytning bliver vendt til tilflytning til Ærø, meget gerne børnefamilier, så turisterne, som øen jo skal leve af i fremtiden, ikke udelukkende blive mødt af os "gamlinge".

Et trefoldigt leve fra "hele bondetoget" og vores færge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Balancen skal tilbage på dagsordenen

Forventningerne til dette års finanslov har været store, og det er helt naturligt, at rigtig mange har sat næsen op efter at få en bid af kagen. Vi har trods alt skiftet regering for et lille halvt års tid siden, og der blev lovet både lidt her og lidt hist i løbet af valgkampen. Der er blevet talt meget om at bringe Danmark i balance i løbet af de seneste fire år. Både den tidligere og den nuværende regering har pointeret, at det har afgørende betydning for vores samfund, at balancen findes - og den er ikke helt på plads lige nu. Derfor er signalerne fra regeringen og støttepartierne heller ikke behagelige, når vi ser på udmeldingerne efter forhandlingerne. En udligningsreform er fortsat i restordre, og det er ikke, fordi der ikke er blevet talt højt og tydeligt om behovet. Der tegner sig dog desværre et billede af, at Mette Frederiksen og hendes regering taler mindre og mindre om det, siden hun og hendes folk har indtaget ministerkontorerne. Og så er der en lille, men ikke uvæsentlig post, som heller ikke har fundet plads i aftalen: landevejsprincippet. Det står der ikke et kvæk om i aftalen, og det er ærgerligt og lidt bekymrende. Landevejsprincippet har stor betydning for en ø som Ærø. Vi har for længst kunnet konstatere, at de lavere priser uden for højsæsonen har gavnet øen, og det har gavnet alle de mennesker, som tidligere egentlig gerne har villet en tur til Ærø, men et kig ned i pengepungen har sat en stopper for besøget. Sådan er det ikke længere, og det er fint, men vi mangler fortsat det sidste skub, så vi også får højsæsonen med ind under landevejsprincippet. Ærø og mange andre danske øer vil have stor gavn af en fuld implementering af landevejsprincippet. Det vil styrke de mindre samfund og binde landet bedre sammen. Derfor er det ærgerligt, at der ikke er blevet plads til det i finanslovsaftalen. Selvfølgelig er det ikke alt, der kan klemmes ind i en finanslovsaftale. Nogle elementer må ofres, hvis andre skal have plads, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at der for eksempel også er et stærkt behov for ekstra opmærksomhed på normeringen i daginstitutionerne. Og skal der tilføres penge til det område, er der nogle områder, der må holde for. Det er et simpelt vilkår, når der skal laves en finanslov. Ind til videre er det dog et bekymringspunkt, at regeringens fokus på at bringe balance mellem landsdelene og by og land ser ud til at være sat på pause. Eller bare gemt lidt væk. Det må og kan regeringen helt afgjort gøre langt bedre.

Svendborg For abonnenter

Ansat på Grønnemoseværkstederne: - Jeg kan godt lide, når det hele er præcis, som det plejer at være

Annonce