Annonce
Debat

Debat: Sikkerhed, Cittaslow og sund fornuft

Jesper Kiel, Enhedslisten. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Jeg synes, at der er flere hensyn at tage, når vi skal sikre, at man kan læse kommunens skilte med vejnavne. Det skal naturligvis vægtes, om det har væsentlig betydning for trafiksikkerheden. Der en en del skilte, som er placeret ud til veje med meget trafik, høj hastighed og uden gadebelysning. Her bør det sikres, at der er skilte, som er reflekterende.

Der udskiftes skilte løbende, hvor det indgår i trafiksikkerhedsplanen. Så når man nu har bestilt udskiftning af 1200 skilte ud af kommunens cirka 2500 skilte, så er det placeringer, hvor trafiksikkerheden ikke har vejet så tungt. Kommunen har ingen registrering af kommunens skilte med vejnavne - det får man først i forbindelse med, at skiltene er blevet skiftet. Så om det får væsentlig betydning for trafiksikkerheden, det er der ikke nogen, som har vurderet.

Vi burde tage alvorligt, at vi er Cittaslow-kommune. Det er et centralt element i Cittaslow, at man skal fortsætte og udvikle lokale traditioner først og reparere frem for bare at skifte ud. Derfor burde man gøre alt, hvad man kunne, for at bevare de mange smukke reliefskilte, der, hvor det er er muligt. Der har ikke været indhentet flere tilbud, og derudover melder mange borgere sig gerne til at male, hvis budgettet ikke rækker. Man burde have fortsat den praksis, som man har haft lige indtil nu, hvor man i områder med de gamle skilte med hvid baggrund og røde bogstaver, fastholdt stilen - også på nye reflekterende skilte.


Jeg håber, at flertallet i byrådet kommer til fornuft på tirsdag, tager cittaslow alvorligt, holder fast i det lokale særpræg og bruger penge, der hvor det har reel betydning for trafiksikkerheden.


Der mangler lidt sund fornuft i den plan, som administrationen har sat i gang. Man skifter halvdelen af skiltene til blå skilte for at få ensrettet skiltene til vejdirektoratets vejledning, som vel at mærke kun er en vejledning. Man skifter gamle, fine reliefskilte på små, lukkede veje, hvor det ingen verdens betydning har for trafiksikkerheden.

Tag for eksempel skiltet mellem Scumsvej og Skovbrynet: Det er et lukket vænge, som er skiltet for 40 kilometer i timen. Skiltene var en lille smule falmede, men rigtig smukke og bevaringsværdige. De er nu skiftet til standardiserede blå skilte, som ingen verdens betydning har for trafiksikkerheden på den placering. De gamle kan fortsat ses på googlemaps. Tjek: https://goo.gl/maps/ZuBZuZhiqzaPbook9

Jeg håber, at flertallet i byrådet kommer til fornuft på tirsdag, tager cittaslow alvorligt, holder fast i det lokale særpræg og bruger penge, der hvor det har reel betydning for trafiksikkerheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Klumme: What matters most?

Debat

Debat: Er du også forvirret?

Svendborg

Lægger op til kompromis: Udvalgsformand vil give opsagte bådejere to års opsigelse

Annonce