Annonce
Læserbrev

Debat: Sikken en trafik i printerrummet

Læserbrev: Så er det nye folketing trukket i arbejdstøjet, og mange store arbejdsopgaver står for døren, herunder Mette Frederiksens løfte om at skaffe 1000 nye sygeplejersker.

Manglen af sygeplejersker fører mine tanker hen på mit sygehusophold, hvor jeg iøvrigt fik en meget venlig og professionel behandling. Skønt jeg ikke har den fjerneste viden om sygehusledelse, bredte der sig alligevel en stille undren hos mig, når jeg betragtede arbejdsdagen på afdelingen.

Fra min seng kunne jeg via den åbne dør følge livet på hospitalsgangen,og jeg bemærkede en meget livlig trafik af læger og sygeplejersker gennem en dør på modsatte side af gangen.

Først troede jeg, at der måtte befinde sig en travl akutmodtagelse eller lignende på den anden side af døren, men det viste sig, at det var afdelingens kopirum, hvorfra der dagen igennem kom travle mennesker med papirer i hænderne. Det undrede mig, hvem der læste alle disse dokumenter, og hvem producerede dem, og hvor blev de af, når de forlod kopirummet?

Nu fik jeg den tanke, at måske foregår det på samme måde på alle hospitaler i Danmark, og hvad med departementer, styrelser, institutioner, amter og kommuner?

Mon vor statsminister er klar over, hvor mange timer der bruges til at producere dokumenter, hvor mange tusind kilometer, der vandres på gangene, og hvor mange skosåler der årligt slides op?

Jeg vil foreslå, at vor statsminister ved lov reducerer indkøb af kopipapir med 35 procent. Det, tror jeg, vil afhjælpe personalemanglen en smule.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Læserbrev

Debat: Kommunen har ikke pengene til nyt og større Baggårdteatret

Læserbrev: Igennem den sidste tid har der, både i avisen og på facebook, været meget debat om forslaget om at bygge teater på Frederiksøen. Da punktet skulle på dagsordenen tirsdag i Økonomiudvalget, satte jeg mig til at læse det, for når man læste forskellige politikeres udlægninger af teksten, så var det slet ikke, som jeg troede, en teaterflytning man stemte om, men enten en lokalplansændring eller det største, der er sket inden for kulturen siden Nero spillede lyre, mens Rom brændte. Hvad er det så egentlig, de skulle beslutte i udvalget tirsdag? Det er, at man stiller en grund til rådighed, så teateret kan realisere sine planer, fordi man engang fik lavet en feasabilitystudy (et meget smart ord, i en sikkert meget dyr rapport), men man godkender ikke, at teateret kan flytte, dette sker først, når man får en rapport, teateret skal lave for 150.000 kroner af dine og mine penge. Det vil altså sige, man smider et museum på porten, fordi der måske skal ligge et teater på Frederiksøen. Hvis man så læser videre i sagsfremstillingen og filtrerer alle de positive tillægsord om et nationalt regionsteater (det forstår jeg ikke?), så kommer vi til den mindre sjove del, nemlig at teatret gør opmærksom på, at de vil søge om et kommunalt bidrag til byggeriet, som forvaltningen anslår til at skulle være mellem 10 og 26,4 millioner kroner i tilskud til anlæg, og der ud over også have hævet det driftstilskud på netto 3,2 millioner kroner de får i dag. Det gør forvaltningen opmærksom på, at man ikke har midler til, så skulle en ansvarlig politiker ikke stemme nej, til at bruge 150.000 skattekroner på et projekt, der ikke kan anvises den nødvendige finansiering til. Vi skal vel ikke holde både skatteydere og teater for nar?

Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Annonce