Annonce
Langeland

Debat: Sig ja til Rema i Rudkøbings nuværende handelscentrum

HC Rasmussen

Debat: Som butiksejer er jeg meget interesseret i hvad andre butikker og politikerne planlægger af nyt. Derfor fylder nyheden om Remass og vores borgmesters planer meget. Som butiksejer er fokus først og fremmest på egen butik. At servicere kunderne bedst muligt med det, de efterspørger, og være indrettet, så det er attraktivt at besøge os.

Jeg er meget afhængig af de andre butikker, min butik er ikke stor nok til selv at skabe al den trafik, der skal til for at skabe en spændende shopping-oplevelse. Rudkøbings handelscentrum kan sammenlignes lidt med Rosengårdscenteret. Der ligger alle butikkerne tæt, for på den måde at drage fordel af fællesskabet. Måske fik du øje på en flot bluse, da du var inde for at købe en bog eller fiskefrikadeller. Der er forskelle, men jeg håber, I forstår princippet og eksemplet. Det hele handler om at give gode eller spændende shopping-oplevelser, der gør, at kunderne kommer igen.


Hvad sker der lige? Det her er stik imod kommunens plan...


Nethandlen vokser hurtigt. Vi og flere andre af byens butikker har også en webshop, og ved derfor godt, hvor meget nethandlen vokser. Detailhandelens fysiske butikker er under et gevaldigt pres, og er del af en udvikling, vi ikke selv er herre over.

Heldigvis har kommunen på nuværende tidspunkt et regelsæt og nogle rammer, der bestemmer, hvordan Rudkøbings handelsliv og butikker fortsat skal udvikle sig. En ramme og plan, der bestemmer, hvor der må være butikker og hvor der ikke må, en plan der netop sikrer sammenhængen.

Planen er nu udfordret af, at Rema og vores borgmester vil noget andet. De vil udvide området ved at give Rema tilladelse til at bygge på ”Gasværksgrunden” og rive de omkringliggende huse ned. Som Tonni Hansen siger: ”Dermed kan vi højne et område, der har været forsømt i årtier.” (FAA den 24/12).

Hvad sker der lige? Det her er stik imod kommunens plan og de anbefalinger, der er i den detailhandelsanalyse kommunalbestyrelsen betalte for i juni sidste år. Kommunens lokalplaner er skabt for at passe på det eksisterende, og dette er meget vigtigt med plads til udvikling inden for rammerne.

Jeg forstår derfor slet ikke, at Remas forslag er kommet så langt, som det er. Jeg håber, kommunalbestyrelsen og Rema i stedet vil se på mulighederne inden for rammerne og acceptere betingelserne, vi andre er underlagt. Jeg håber derfor, vores borgmester og kommunalbestyrelsen fastholder byplanen, udnytter dens muligheder for at skabe udvikling, samtidig med at de bevarer sammenhæng og sammenhold.

Sig nej til et Rema på ”Gasværksgrunden”. Sig ja til et Rema i Rudkøbings nuværende handelscentrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aflyst boligmesse blev startskuddet for et år med corona på Sydfyn: Da han tændte telefonen, var verden på den anden ende

Annonce