Annonce
Svendborg

Debat: Så meget reducerer varmepumper heller ikke

Fremtiden for Svendborg Kraftvarmeværk har længet været meget usikker. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Der er mange psykologer, der prøver at forstå, hvorfor man kan finde på terror og andre ulykker.

På samme måde er det svært at forstå, at en tidligere maskinarbejder nu fagforeningsmand, som før i tiden brugte meget tid på for eksempel at få tog til tiden på Svendborgbanen og andre fornuftige ting nu bruger så enorm meget tid på at få lukket en arbejdsplads som kraftvarmeværket. Så er det, at jeg tænker hvad med en Psykolog ?

Når man ved, at der ikke er noget belæg for, at varmepumper løser Danmarks og verdens klimaproblemer.

Ifølge Dansk Byggeri findes der cirka 500.000 enfamiliehuse, der ligger uden for områder med adgang til fjernvarme. 100.000 af disse har oliefyr, 400.000 har naturgasfyr.

Hvis alle skifter til varmepumper, vil det reducere Danmarks samlede udledning af CO2 med cirka 1,5 mio. tons, hvilket svarer til godt fem procent af, hvad der skal til, hvis Danmark skal leve op til målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030.

Og så kan jeg ikke lade være med at tænke på, at hvis det lykkes Energi Fyn at købe Fynsværket og deres forbrænding, og vi bliver nedlagt i Svendborg. Så er der nogen, der får monpol på restaffaldet og hvad bliver prisen så? For ikke at tænke på al den unødige transport.

Langeland kører nu til Odense med deres skrald for at spare nogle få kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Boblerier: Skadedyr str. XXXXXL

Annonce