Annonce
Læserbrev

Debat: Renovering af Issø-Skolen på vej

Annonce

Når man tænker på skolens betydning for vores børns udvikling og indlæring, og hvilken samfundsbetydning skolen i øvrigt har, burde der vel ikke være nogen grænse for, hvor mange midler kommunen bruger på at sikre optimale fysiske rammer for trivsel og et godt lærings- og arbejdsmiljø for vores guldklumper og dygtige lærere.

Virkeligheden er desværre en anden, og i Svendborg Kommune har vi flere skoler, som trænger til en grundig renovering og modernisering. Derfor glæder det os, at der som led i en samlet hjælpepakke til erhvervslivet nu sker fremrykning af diverse anlægsprojekter i 2020, herunder en grundig renovering af Issø-Skolen for ikke mindre end 12 millioner kroner. Både i Stenstrup og i Kirkeby fremstår skolen slidt og utidssvarende og trænger til en grundig opgradering både indvendig og udvendig.

Ét af skolereformens overordnede formål er at styrke elevernes læring og trivsel i en længere og mere varieret skoledag. Det stiller større krav til skolernes fysiske rammer, og dem opfylder vi desværre ikke helt flere steder i kommunen. Derfor ønsker Venstre i fremtiden at sikre flere skolerenoveringsprojekter. På Issø-Skolen i Stenstrup kan elever og medarbejdere nu se frem til nye tidssvarende læringsmiljøer med en opgradering af faglokaler, ombygning af klasselokaler, ny gulvbelægning, udskiftning af vinduer og døre, facaderenovering, nye indgangspartier og nyt inventar.

Der er ingen tvivl om, at man altid kunne ønske sig mere, men vi er kommet et godt skridt tættere på målet om at sikre børn og unge i Stenstrup og Kirkeby en god skole, og vi glæder os rigtigt meget til at se resultatet.

René Haahr (i midten) og Mette Kristensen (til højre). Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce