Annonce
Erhverv

Debat: - Rema vil ligge fint ved byggemarked, vi skal nok komme i centrum alligevel

Lad Rema 1000 etablere sig for eksempel ved siden af Jem&Fix. Der er plads også til parkering og trafikafvikling, siger Jannik Mai, der ikke vil svigte specialbutikkerne i Rudkøbing af den grund. Foto: Henning Bagger.
Annonce

Debat: Indtil for et par år siden havde vi vores købmand i Snøde. Den var vi mange, der var rigtig glade for, men Connie og Jan havde lyst til at prøve noget andet. Butikken blev overtaget af Brugsen.

Så nu er der 45 km. til nærmeste købmand – Ole Trica i Humble. Så derfor mangler der en købmand. Ikke et ondt ord om brugser, dem er vi lokalt afhængige af. Men man mangler et andet varesortiment og købmandskabet.

Såfremt Rema 1000 vil til Rudkøbing, så skal de være så hjertelig velkommen. Men der er jo ingen grund til at fastholde, at de nødvendigvis skal ligge i byens handelscentrum. Her er der jo Superbrugsen og tre discountbutikker i forvejen.

Færdslen gennem Rudkøbing har været besværligt og omskiftelig. Skiftende ensretninger, afspærringer og gravearbejde har medført, at man somme tider opgiver at komme i byen. I turistsæsonen komme vi meget sjældent i byen. Ugerne før, under og efter festivalen er der fyldt med turister. Velkommen til dem, men jeg orker ikke alt det påstyr for at handle.

Lad butikken etablere sig for eksempel ved siden af Jem&Fix. Der er plads også til parkering og trafikafvikling.

Nogen vil måske hævde, at det vil ødelægge handelen for specialbutikkerne. Her kunne man måske foreslå, at man ikke selv ødelægger stemningen om sommeren ved at lave Outlet midt i strøget. Det ser sølle ud og sender et dårligt signal.

Men når jeg køber ind hos en dagligvareforretning, køber jeg jo ikke shorts eller printerpatroner samtidig. Når pladsen og trafikken er til det, vil jeg købe mine shorts i Herrehuset hos Torben og hans mandskab og ost i posevis hos Søs og sko hos Ida og printerpatroner hos HC og hvidevarer hos Birger i Expert. Det har jeg gjort i mere end 50 år, og sådan skal det være. Bagefter skal vi lige ha’ kaf’ å kae, og så går turen nordpå igen.

Så hvis jeg har lyst til at handle dagligvarer i byens udkant, så svigter jeg ikke den lokalt baserede handel inde i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce