Annonce
Debat

Debat: Reliefskiltene repræsenterer det gode håndværk

Rasmus Drabe er konstitueret næstformand i SF Svendborg frem til næste valg.
Annonce

Læserbrev: Så blev vejskilte alligevel en ting, selvom Flemming Madsen ivrigt prøvede at ligegyldiggøre borgernes bekymringer.

I Teknik- og Erhvervsudvalget løftede Enhedslisten i går spørgsmålet om udskiftning af de gamle, smukke reliefskilte med nye blå folieskilte i industrikvarterslook - Tak, Jesper og Enhedslisten.

Det interessante for den almindelige borger i denne debat må være tankerne bag politikernes valg. Socialdemokraterne vil hellere have de blå discountskilte end det gode håndværk, som reliefskilte repræsenterer. Det samme vil Venstre og Det Konservative Folkeparti. Det eneste jeg så gerne vil have til gengæld, er en forklaring.

Borgere rundt om i  hele kommunen har tilbudt deres hjælp for at renovere og bevare de gamle, smukke skilte. Lige fra Lundeborg over Svendborg, Thurø, Troense, Sydtåsinge, Ballen og Stenstrup. Et fælles projekt, hvor vi står sammen i ét fællesskab.

Reliefskiltene repræsenterer det gode håndværk, det æstetiske og smukke i livet og værner om historien. De kan renoveres for en meget lille omkostning (kaffe og maling). Renoveringen kan, via de nye lokalråd, være kickstarteren til dialog, fællesskaber på tværs og den borgerinddragelse, vi altid hører om, men sjældent mærker. Skilte-gate er jo et fint eksempel på noget, der aldrig var sket, hvis blot man ville dialogen og inddragelsen.

Jeg troede egentlig, at det at bevare kulturhistorie og sikre økonomisk ansvarlighed var Konservative mærkesager. Jeg troede egentlig, at friheden i og til fællesskabet, og den aktive og reelle borgerinddragelse var Venstres mærkesager. Jeg troede egentlig, at det gode håndværk, Cittaslow-konceptet og fællesskaberne var socialdemokratiske mærkesager.


Reliefskiltene kan holde 100 år endnu, men hvad er levetiden på filmbeklædte skilte?


At renovere de gamle, smukke skilte vil:

1)Skabe nye fællesskaber på tværs af borgernes interesser. 2) Være en billigere løsning for kommunen end at udskifte til industri-discount. 3) Bevare kulturhistorie og æstetikken i vores lokalområder og byen. 4) Leve op til vores forpligtigelser i forhold til Cittaslow-konceptet (som vi jo ellers bryster os meget af). 5) Være en klimaklog handling. Reparer før du smider ud.

Reliefskiltene kan holde 100 år endnu, men hvad er levetiden på filmbeklædte skilte?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce