Annonce
Debat

Debat: Regeringen ødelægger fornuftige principper med røde pressechefer

I betragtning af, hvor meget tid vores statsminister brugte af sin åbningstale på at tale om tillid, så er det bemærkelsesværdigt, så hurtigt hun selv er begyndt at træffe beslutninger, der desværre kun kan være med til at øge mistilliden og afstanden mellem politikerne og folket.

Landets øverste folkevalgte havde end ikke nået at sætte sig til rette i statsministeriet, før hun ansatte ”overspindoktoren” Martin Rossen i et job til en hidtil uset høj løn og med hidtil usete magtbeføjelser. Og lige siden har Mette Frederiksens regering arbejdet stenhårdt på at udvande adskillelsen mellem politisk unævnte rådgivere og neutrale embedsmænd.

Ifølge en undersøgelse fra Berlingske har hele syv ud af ni nyansatte pressechefer i ministerierne nemlig endog meget tætte bånd til Socialdemokratiet.

Det er helt normalt, at ministrenes særlige rådgivere kan være tæt knyttet til ministeren, og det parti han/hun er tilknyttet, og når ministeren skiftes ud, ryger rådgiveren/spindoktoren med badevandet ud. Pressecheferne er til gengæld ikke tvunget til at opsige deres job i ministeriet. Tværtimod vil de ofte fortsætte selv om ministeren ”skifter farve”.

Derfor er det også yderst kritisabelt, at Socialdemokratiet på denne måde rekrutterer pressechefer i egne rækker.

Det skal siges, at den slags ”politiske udnævnelser” ikke udelukkende er et fænomen, som Socialdemokratiet praktiserer. Også den tidligere regering lavede ansættelser, som man kunne kritisere for at være for farvede. Men det er som om, at Socialdemokraterne lige rykker grænsen yderligere et stykke i den forkerte retning.

Hvis det virkelig er en vej, som de forskellige partier ønsker at gå ned af, så vil det være markant bedre at tone rent flag og vedtage, at pressechefer, præcis som det er tilfældet med spindoktorer, forlader deres job i det sekund, deres minister er fortid. Også selv om det vil koste værdifuld viden og vanskelligøre starten for den minister, der skal overtage jobbet.

Annonce
Jan Schouby, chefredaktørFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

For 11. gang: Indbrud i bil i Svendborg

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce