Annonce
Læserbrev

Debat: Rød alarm: 262 færre uddannelsesaftaler på Fyn

Annonce

Læserbrev: Der blev indgået 1200 færre uddannelsesaftaler om lærepladser i 2019 end året før. Det er dybt bekymrende, da vi allerede i dag oplever, at mange af vores lokale virksomheder og kommuner mangler faglært arbejdskraft.

Et behov, der kun bliver større de kommende år, da store generationer er på vej på pension. Desværre er faldet i uddannelsesaftaler dobbelt så stort på Fyn end på landsplan. For hele landet var nedgangen på tre procent, mens den på Fyn var hele seks procent. Det betyder, at der blev indgået 262 færre uddannelsesaftaler i 2019 end året før.

Det er den gale udvikling, når vi har brug for at flere unge tager en faglært uddannelse og ikke færre. I den forbindelse vil vi gerne rose de fynske kommuner som styrker deres indsats for at hjælpe flere af deres unge i gang med en erhvervsuddannelse og sikre flere lærepladser.

Faaborg-Midtfyn Kommune har nedsat et virksomhedspanel, der har det erklæret mål, at alle, der tager en erhvervsuddannelse, skal kunne få en læreplads.

I Kerteminde Kommune brugte borgmester Kasper Olesen sin taletid til erhvervsforeningens nytårskur til at opfordre til samarbejde om at give de unge en læreplads-garanti.

Senest har borgmesterpartiet i Odense foreslået en fælles fynsk læreplads-garanti på tværs af de fynske kommuner. Det er rigtig godt, at vores fynske kommuner bliver mere ambitiøse på vores børns fremtid.

Hvis vi skal kunne opretholde de arbejdspladser, vi har i dag på Fyn, så kræver det, at langt flere unge får en uddannelsesaftale i fremtiden, og det vil en fælles fynsk læreplads-garanti kunne bidrage til, men vi foreslår også, at der bliver lavet en fælles fynsk uddannelsesklausul, så vi sikrer, at hver gang vi bruger offentlige skattekroner på for eksempel byggeri eller indkøb, så er det kun virksomheder, der har elever, der kan få opgaven.

Vi har et fælles mål: Alle unge, der starter på en erhvervsuddannelse skal have en læreplads.

Susan Bøg Nielsen (på billledet), formand LO Sydfyn har sammen med sine kolleger Helle Nielsen og Maiken Madsen, henholdsvis formand for LO Fyn og LO Vestfyn, forfattet et læserbrev. PR-foto.
Annonce
Annonce
Fyn

Dalum: Næsby misbruger COVID-19-regler

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Debat: Et grønnere Svendborg

Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce