Annonce
Svendborg

Debat: Pudsigt, som ting ser forskellige ud afhængig af, hvilken stol du sidder i

Vindmøller, Broholm, Gudme. Foto: Best Ene
Annonce

Læserbrev: Pudsigt, som ting kan se forskellige ud afhængig af, hvilken stol du sidder i.

3 gange 150 meter vindmøller på den ene side vejen, som ikke just pynter og som støjer. På den anden side vejen, Broholm på 22 meter, fredet kulturhistorisk bygning, hvor den enestående stemning skal bevares, og hvor der direkte står, at der ikke må opføres bebyggelse, der dominerer eller skæmmer.

På den ene side får du at vide, det koster ansøger en halv million at få lavet en rapport (VVM/miljøkonsekvensrapport) for at belyse ting i forhold til ansøgning om vindmøllebyggeriet. På den anden side får du at vide, at han får så meget tilskud, at han kun skal betale 100.000 kroner.

På den ene side skal du juble over, at bl.a Enhedslisten har sørget for naturgenopretningspenge i budgetforhandlingerne. På den anden side ødelægger de naturen ved evt ja til vindmøllerne, som kommer til at stå midt på den rekreative Øhavsstien, og flere hundrede tons tunge lastvogne vil komme til at køre over den kommunefinanserede genoprettede Tange Å.

På den ene side skal du synes, det er i orden at fjerne fredede diger, for de kan da genopbygges efterfølgende. På den anden side kan de ikke genoprettes med samme flora og fauna.

På den ene side skal du synes, det er fantastisk i forhold til CO2, at Svendborg Kommune vil “købe jord til skovrejsningsprojekt”. På den anden side kan vindmøllerne ved Broholm eventuelt ikke engang holdes udenfor skovbyggelinjen, men det dispenserer man bare for i lokal/kommuneplanen.

På den ene side er retningslinjerne med afstand mellem vindmøller 3-4 gange. På den anden side skal du synes, det endnu en gang er ok (og det er ikke sidste gang) at give dispensation, så afstanden kun er 2,88/2,79.

På den ene side skal du tro på, hvad der står i rapporten. På den anden side finder du ud af, at ansøger ikke taler/ skriver sandt i rapporten, når han skriver, at han har en aftale om nedtagning af Oure Skoles vindmølle. Det har han ikke.

På den ene side siger Svendborg Kommune, at de skal være 100 procent selvforsynende med grøn energi. På en anden side siger Danmark Naturfredningsforenings tidligere præsident, som sad med da aftalen blev lavet, at Svendborg Kommune gerne må købe udefra.

På den ene side skal du tro på, at det, du læser i kommune og lokalplanen, er det, du skal regne med. På den anden side kan du så se, når det ikke passer kommunen, laves der bare dispensationer, selvom det er en paragraf, der tales om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

S-politiker tiltalt 'lille du' og bedt om at passe gryderne: - Respektløst

Annonce