x
Annonce
Læserbrev

Debat: Populistisk træk af Venstre

Læserbrev: Det undrer mig, at lokaludvalgsmedlem Mette Kristensen (V) i søndags går i pressen med sine udtalelser vedrørende Filippahuset. Lokaludvalget som Mette Kristensen er en del af anbefaler i en beslutning den 19. februar, "Teknik- og Erhvervsudvalgets endelige vedtagelse, at der udarbejdes et udvidelsestema til budgetforhandlingerne for 2021, som indeholder:

- Anlægsudgifter forbundet med enten sanering eller nedrivning af Filippahuset

- Driftsbudget til varetagelse af området

Lokaludvalget anbefaler derudover, at der fortsat skal være et samlingssted i Hundstrupområdet

Denne anbefaling skal Teknik- og Erhvervsudvalget behandle, og såfremt udvalget vedtager nedrivning eller andre tiltag, der kræver midler skal de sendes til budgetforhandlingerne eller Økonomiudvalget/byrådet.

Der har ikke på noget tidspunkt været et ønske om flere møder med Fillippahuset eller om, at det ikke gik hurtigt nok, og der er afholdt tre-fem møder med bestyrelsen, administrationen, og der har i hele forløbet været en god og stabil kontakt og en positiv stemning med hensyn til at finde en løsning for Filippahuset.

Nu foreslår Venstre nye undersøgelser og har nye holdninger til sagen. Er det til nogens fordel? For mig at se er det et populistisk træk. Det kan kun være med til at trække sagen i langdrag og ikke komme borgerne i Hundstrup til gavn. Det var desværre ikke planen. Vi håber på en konstruktiv debat i Teknik- og Erhvervsudvalget på torsdag og en beslutning til gavn for borgerne i Hundstrup.

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Fyns Amts Avis mener: En pakkeløsning med økonomisk og moralsk støtte

Det er et fantastisk initiativ i al sin enkelthed, som Støtteforeningen Svendborg Demensby er kommet på. De frivillige i foreningen, som normalt giver et nap med i demensbyen, vil gerne give et solidt klap på skulderen – på behørig afstand – til de ansatte, og derfor giver frivilligforeningen et gavekort til de frivillige, som de kan bruge på Café Citronen i Svendborg. Værdien af sådan et gavekort er underordnet. Det er faktisk tanken, der tæller, og de bedste gaver – dem, der kryber helt ind under huden – er jo oftest dem, som kommer uventet. Det er en hård tid for sundhedspersonale på tværs af Danmark, uanset om de arbejder på et plejehjem, et sygehus eller i en ambulance. De står i frontlinjen i coronakrisen, og det er næppe kun rent fagligt, de er under pres, men formentlig også i en eller anden grad i familielivet, som også er vendt på hovedet i mange hjem. Derfor er de gestusser, som den de frivillige i demensbyen og mange andre kommer med i disse uger vigtige og er måske med til lige at give de procenter ekstra energi, som der er brug for. De frivillige rammer dog også plet på en anden måde. For med gavekortene får de lagt penge i en af de lokale virksomheder, der har seriøse udfordringer i en tid, hvor folk jo skal blive hjemme. Det er en nervepirrende økonomisk tid, hvor de fleste grene af erhvervslivet har fået tæppet hevet væk under sig. Som om det ikke var nok, så er det ikke til at sige, hvor længe de må stå der på det kolde betongulv. Og det er slet ikke til at sige, hvordan og hvor lang vejen er op af den økonomiske krise efterfølgende. Så når en gruppe frivillige finder lidt likviditet, er det fantastisk tænkt at lægge den lige præcis, hvor den er mest savnet: I erhvervslivet. Og så er der det sidste pletskud: Som kassereren i Støtteforeningen Svendborg Demensby, Dan Jeppesen, så rigtigt siger, er det jo ikke sådan en idé, de har taget patent på. Der er sikkert fonde, foreninger og hvad-ved-jeg, som kan finde nogle af de hårdt savnede likvide midler til erhvervslivet, der måske ligefrem kan sikre, at de kommer igennem denne coronakrise. Det redder ikke alle, men der er altså en grund til, at ”mange bække små gør en stor å” er blevet til et ordsprog.

Annonce