Annonce
Ærø

Debat: Politisk makværk når det er værst

Læserbrev: Som det fremgår af artiklen i Fyns Amts Avis er det kommende princip for billettering på færgerne til og fra Ærø nu endeligt fastlagt. Og det er vist en overdrivelse at påstå, at det er specielt genialt. Tværtimod!

Jeg ved godt, at det bygger på et Konservativt sidste-minuts forslag i kommunalbestyrelsen, fremlagt af Mads Boeberg. Et forslag, som blev vedtaget med et snævert flertal, men selv rækken af de mindst begavede af kredsen bag flertallet må vist i dag kunne indse, at dette ikke var tilstrækkeligt gennemtænkt.

Der lå et fuldt færdigt forslag fra kommunaldirektør og trafikdirektør, som indebar udelukkende salg af enkeltbilletter i begge rederier. Denne løsning ville administrativt være uden problemer for rederierne at håndtere og nu kommer det: for dem det hele drejer sig om, hvis nogen i skyndingen skulle have glemt det, altså for brugerne af færgerne, var princippet med enkeltbillettering ganske enkelt den smarteste løsning i den givne situation. Alle kunne vælge den rute, der passede bedst ind i rejsemønstret, der kunne rejses i grupper den ene vej og som enkeltpersoner den anden vej, ingen skulle gemme billetter i måske månedsvis til senere brug o.s.v. o.s.v.

Og med rabat ved booking på nettet var der rigeligt med tilskyndelse til at komme videre hen imod, at så mange som muligt skulle være billetteret før ombordstigning på færgen.

Det der nu bliver gennemført, vil med rimelig sandsynlighed medføre unødvendigt bøvl for færgepersonalet, administrativt kaos og fejlmuligheder, og ikke mindst helt utilstedelige og unødvendige ulemper for de rejsende. Politikerne med ansvar for forslaget, kan ganske enkelt ikke være forslaget bekendt og burde hurtigst muligt komme til fornuft!

Annonce
Billetsamarbejdet mellem Ærøfærgerne og Ærøexpressen bliver besværligt, mener Tage Kristiansen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lukker på Toldbodvej og åbner på Lerchesvej: Fakta åbner ny butik ved havnen

Danmark

Her er sigtelserne i terrorsag

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lav en god færgeplan, der fremtidssikrer Ærø

Det er næsten fast arbejde for os på lokalredaktionen på Ærø at skrive om færger. Og det med god grund. Når man taler om kriterier for god journalistik, er væsentlighed et af de vigtigste. Og færgerne er i den grad væsentlige for ærøboerne. Færgen er livsnerven, øens puls og forbindelseslinjen til fastlandet. Hvis man som udefrakommende skal forstå, hvor vigtige færgerne er for ærøboerne, skal man bare se til Marstal, hvor et privat initiativ helt utroligt har formået at genskabe ruten mellem Marstal og Rudkøbing. Nu er Marstal ikke længere en blindtarm eller verdens ende, sådan som flere har beskrevet byen, siden færgen forsvandt. Alle kan være enige om, at færger er vigtige, men der hører enigheden som regel også op. Ligesom der er mandagstrænere efter enhver fodboldkamp, er der også 6000 sofafærgedirektører. Men alene af den grund er det med velberåd hu, at Ærø Kommune, som jo driver Ærøfærgerne, nu sætter gang i en plan for, hvordan fremtidens kommunale færgestruktur skal se ud. Borgmesteren havde ellers ønsket at vente med arbejdet, til der er nogle konkrete erfaringer fra den private konkurrent, Ærøxpressen. Men Mads Boeberg Hansen (K) insisterede på, at man skal begynde at diskutere det allerede nu, og det er en god idé. Naturligvis er det en fin idé at tage bestik af, hvilke konsekvenser den private konkurrent får for den kommunale færgefart. Men der er intet til hinder for, at man begynder at diskutere andre ting allerede nu. Er det for eksempel en god idé at sejle til Ballen eller Lehnskov, og har den plan, som før har været diskuteret og skrinlagt igen, overhovedet gang på jord? Skal de fremtidige kommunale færger være eldrevne eller hybride? Skal færgerne være større end de nuværende tvillingefærger? Og bør man planlægge en løbende udskiftning, sådan som færgedirektør Keld Møller foreslår? Der er nok at tage fat på, og den diskussion kan ligeså godt begynde nu. Der er ingen, der siger, at det, man beslutter nu, skal være bindende. Men bare det at åbne snakken kan føre nye pointer og indsigter med sig, som kan kvalificere debatten og dermed beslutningerne. Og når det kommer til at kvalificere beslutningerne, kunne det måske være en god idé at inddrage ekspertise og fagpersoner udenøs fra for at få nogle friske øjne, der ikke har aktier i ærøsk færgefart, på. Og kunne man forestille sig at inddrage ærøboerne mere, end man har tradition for? Meget tyder i hvert fald på, at færgerne og driften af dem har en vital betydning for ærøboernes livskvalitet og også for bosætning. Derfor bør politikerne i vidt omfang også forsøge at tænke nyt for at tilgodese ærøboer i almindelighed og pendlere i særdeleshed. Hvis bedre færgefart kan holde på flere borgere og måske endda tiltrække flere til øen, vil det da være smukt.

Annonce