Annonce
Ærø

Debat: Politisk makværk eller?

Annonce

Læserbrev: Jeg vil gerne slå et par ting fast omkring billetteringssamarbejdet med Ærøxpressen.

Borgmesteren, færgedirektøren og måske kommunaldirektøren samt et mindretal har længe forsøgt at få billettering i land med forudbetalte billetter. Første forsøg gik på, at man mistede alle sine penge, hvis man ikke mødte frem til betalt reservation. Det blev stemt ned.

Så forsøgte de igen med et forslag om opsætning af billetautomater på Ærø. En samlet pris på ca. 800.000 kroner. Servicering af sådanne automater kræver, at leverandøren skal rejse herover, hvis automaterne går ned.

Ærøxpressen ønskede fra start at lave en refusionsaftale på returbilletter. Men på grund af manglende beslutningskompetencer hos færge- og kommunaldirektøren, kom reelle forhandlinger aldrig rigtig på bordet og tiden gik.

Jeg stillede tidligere på året forslag i byrådet om en elektronisk scanningsmulighed, som kunne forenkle administration. Scanning af forudbetalte billetter ved ombordstigning med 5 procent passagerrabat, samt at man forsat kan købe en billet ombord, vil lette personalet og billetteringen, og føre os mod en forenkling af billetsystemet. Forslaget blev i første omgang stemt ned, men konservative kræfter på Ærø kom på bedre tanker og fik det stemt igennem.

Vi bryster os af, at vi på Ærø er meget erhvervsvenlige, og gerne ser et privat initiativ med den kommunale støtte, som er fair. De følelser som visse politikere har lagt for dagen i forbindelse med forhandlingerne med den nye færgerute fra Marstal, har vist mig et andet politisk billede og en skjult agenda, som jeg ikke bryder mig om. Det skal frem i lyset.

Vi skal behandle hinanden ordentligt, vi skal gøre det, vi siger, og altid tænke på Ærø som vores fælles samlende udgangspunkt. Så bør vi kunne drive det vidt med en faglig/saglig debat om natur, erhvervsliv, turisme, bosætning og ikke mindst færgefart. Tillykke til os med Ærøxpressens nye færge. Lad os håbe, at de røde afgange forsvinder til og fra Ærø, for så har vi kapacitet nok til "os og de tilrejsende" med en returbillet. Dette politiske "makværk" er i hvert fald af bedste slags.

Jens Weiss. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce