Annonce
Svendborg

Debat: Politiet i gamle dage

Erik Dagø Troense
Annonce

Niels Høj Damgaard, Svendborg, har et sigende indlæg i FAA 22/7-20 om farttosser i Svendborg. Budskabet er, at han savner lokalpolitiet. Jeg er af rigspolitiet udvalgt til at medvirke til reorganisering af politiet ud fra, at jeg var én af de første i 1950'erne, som var med til at danne et nyt politikorps efter krigen - et korps, der kom på førstepladsen i meningsmålingerne med hensyn til troværdighed og tillid mv. i befolkningen. I et års tid har jeg sendt ikke så lidt politistof til den kommende politikommission om, hvad der gik galt efter 1968, idet jeg blot kan fremsende, hvad jeg skrev dengang og advarede imod, men som ingen tog sig af. Nu er politiet som bekendt rykket langt ned i meningsmålingerne.

Jeg sender derfor dette læserbrev ind til rigspolitiet, idet der er et klart ønske om lokalpolitiet tilbage i lokalområdet. Svendborg var den første politikreds med politimester Axel Sørensen, der oprettede et nærpoliti med pol.ass. Vagn Madsen og Poul Ibsen, og det virkede så godt, at det blev kopieret i det øvrige land. De to havde tæt kontakt med forretningerne og kunne blot ved et rimeligt godt signalement udpege gerningsmanden til kriminalitet. Min datter bor i Spanien, og her har hun fået telefonnummeret til den faste patruljevogn i kvarteret frem for at skulle ringe til centralen i Madrid og forklare, mens tiden løber. Det har virkeligt givet bonus i udlændingekvarteret, hvor mange udenlandsk ejede huse er tømt for indbo.


Er der nogle avislæsere, som har gode ideer til fremme af politidækningen, så skriv et læserbrev jeg måske kan sende til rigspolitiet.


Farttosserne tror, at de kun kan klapses af, hvis færdselspolitiet tager dem på fersk gerning, men det er slet ikke nødvendigt. Lokalpolitiet på gåben kan udmærket lave nogle observationer på “fartglade Brian” og hans larmende bil/mc., hvorefter han kan indkaldes til orienterende køreprøve eller syn. Det samme mht. bilisten “med blød hat”! Førhen skete det jævnligt, at pårørende/naboer anmeldte “en farlig, blød hat” i deres område til lokalpolitiet, som så tog over i en egentlig observation, og pårørende/naboer blev frigjort inden en eventuel ulykke.

Det kan ikke praktiseres i dag. Så Damgaards læserbrev er relevant.

Er der nogle avislæsere, som har gode ideer til fremme af politidækningen, så skriv et læserbrev jeg måske kan sende til rigspolitiet. Politimanden er borger, og borgeren er politimand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Rabbits vil lægge pres på Næstved

Ærø

Læserbrev: Hvad vil ÆrøPlus?

Annonce