Annonce
Debat

Debat: Orientering til borgerne om Broholm-vindturbinerne

Marianne Vitus. Privatfoto

Læserbrev: Der arbejdes på højtryk i administrationen, alt imens størstedelen af borgerne tror, at det står stille efter borgmesterens udmeldte stop i avisen.

Reelt siger han blot, at han ikke ønsker at diskutere vindmøller før valget. Smart. Derved skaffede han arbejdsro til at få alt undersøgt og tilrettelagt, inden den dialog starter igen, og det har vi sandet gennem aktindsigt og fra dagsordener fra to møder i indeværende uge:

Fra dagsordenerne i Miljø- og Naturudvalget og Teknik- og Erhvervsudvalget læser jeg, at Broholm er indregnet i alle scenarierne og Stenstrup i nummer 2.

Annonce


Fortæl, at eneste vej nu kun er at få fjernet det nuværende styre, så vi borgere igen bliver medspillere i et demokratisk land.


Jeg læser, at en mølle ved Stenstrup vil producere lige så meget, som alle tre ved Broholm til sammen vil, og at netkapaciteten skal udvides, hvis det skal realiseres, da Gudme for eksempel har nul i overskud, Kogtved en del tæt på en politikers bopæl, så det sker nok ikke.

Der var lagt op til Miljø- og Naturudvalgets beslutning om, om man vil udnytte op til den resterende netkapacitet, eller om man vil udvide nettet. Hvad nåede udvalget frem til? Kun Venstre mente, at det ikke skulle debatteres, jævnfør borgmesterens aftale om at afvente valget.

Under Teknik- og Erhvervsudvalget er der fjernelse af to vindmøllebarrierer. Den ophæver lokalplanen for Broholm (golf, wellness og ridecenter) punkt 12. I øvrigt godt gemt under ’orientering’ og tal frem for for eksempel ‘Broholm’. Den anden, der er i høring, flytter øhavsstien, så den ikke længere går under de planlagte vindmøller men tæt på hegn ved vores dyr.

Håbløst er det.

Derfor ser jeg kun, at der er en anden vej: Fortæl og fortæl dine venner og omgangskreds om det, der reelt sker. De ved slet ikke, at vi alle bliver løbet over ende, at demokratiet og love nu er skrøbelige, at offentlighedsloven kan være udfordret.

Fortæl, at eneste vej nu kun er at få fjernet det nuværende styre, så vi borgere igen bliver medspillere i et demokratisk land. Det bliver så altafgørende, at stemmerne sættes på nye partier og på Venstre, så vi får rystet det nuværende kammerateri af veje.

Jeg begriber ikke, hvorfor byrådet godkender disse vanvidsprojekter på bekostning af vores sundhed, livskvalitet og trivsel, også fordi vindmøllerne alene presses frem på grund af økonomisk vinding for rige godsejere og kapitalfonde, som rejser møller andre steder i landet end der, hvor de selv bor, eller væk fra der, hvor politikerne bor.

Annonce
Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Bøderegnen fortsætter: Politiet giver bøder til yderligere 10 bilister på Nyborgvej

Navne For abonnenter

Nekrolog: Inga Jønsson var et socialt samlingspunkt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Det ser uhyggeligt ud: Danmarks bedste motionsrute stinker af døde fisk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat om vindmøller: Hvem er egentlig vi?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Først erobrede de Svendborg Havn: Kammerateriet-kammerater åbner strandbar i Haderslev

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Svendborg

11 bøder på 40 minutter: Bilister blæser på vejarbejde

Ærø For abonnenter

Jens Weiss er gal: - Jeg kan ikke længere stå model til det her

Svendborg

Oversete kræftknuder og stærke sovepiller: Svindellæge fra Svendborg har også været kritiseret for dårligt lægearbejde

Annonce