Annonce
Debat

Debat: Ordentlige vikarforhold

Susan Bøg Nielsen, formand, LO Sydfyn, står sammen med LO Fyn-formand Helle Nielsen og LO Vestfyn-formand Maiken Madsen bag læserbrev.
Annonce

Læserbrev: Vikarer fra vikarbureauer fylder mere på de danske arbejdspladser end tidligere. Faktisk er antallet steget markant de seneste mange år. Så der i dag er over 25.000 danskere i beskæftigelse som vikarer. Men de er ofte væsentligt dårligere stillet end deres fastansatte kolleger hos den virksomhed, hvor de arbejder. Ingen opsigelsesvarsel, ingen løn under sygdom eller beskyttelse ved graviditet.

Vikarers usikre ansættelser betyder også at man som vikar kan have store problemer med at få et lån i banken. Vi ser desværre at flere og flere virksomheder udnytter vikarer til lange ansættelsesforhold uden at give dem tryghed og ordentlige ansættelsesforhold.

Derfor er vi rigtig tilfredse med en ny EU-dom, der slår fast at vikarer kun må bruges til reelt midlertidige opgaver og EU-landene har pligt til at stoppe virksomheder, der systematisk hyrer vikarer i længere tid i stedet for at fastansætte dem. I forbindelse med store offentlige byggeprojekter ser vi bygherrer, der bruger de samme vikarer i op til 5 år uden at give dem ordentlige ansættelsesforhold. Også selvom de er forpligtet til det, fordi de udnytter vikarsystemet.

Med EU-dommen skal disse langvarige vikaransættelser fremadrettes behandles som fastansatte med de vilkår der følger med. Det er kun rimeligt, at vi sørger for ordentlig behandling af vores vikarer.


Det er kun rimeligt, at vi sørger for ordentlig behandling af vores vikarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tidligere GOG-profil til udlandet

Annonce