Annonce
Debat

Debat: Oprør fra landet

Annonce

Læserbrev: Nu har dansk landbrug fået nok.

Vi er en gruppe landmænd, som har stiftet aktionsgruppen "Oprør fra landet", efter at regeringen og dens såkaldte rød/grønne flertal forleden har forlangt en tredobling af efterafgrøde-arealet i Danmark.

Dét var dråben.

Efterafgrøder, der har til formål at mindske kvælstofudvaskningen fra de øvrige afgrøder på et givent areal, kan give mening mange steder. Men det er ikke fagligt gennemtænkt, når man eksempelvis forlanger en tredjedel af Jylland plastret til med efterafgrøder uden at målrette indsatsen og ikke engang vil betale landmanden ordentligt for det. Man skyder med spredehagl vel at mærke uden at have regnet på konsekvenserne for landbruget.

Manøvren fra regeringen er en snedig men lusket måde at tilbagerulle Landbrugspakken på. Dén landbrugspakke, der ikke bare gav det trængte landbrugserhverv optimismen tilbage, men som også på ny gav kornet høje proteinprocenter og gav grobund for en miljøpolitik, der baserede sig på reelle målinger fremfor fiktive beregningsmodeller.

Vi forlanger at blive reguleret ud fra målinger ikke fiktive modeller, og vi forlanger de nyeste efterafgrøde-krav taget af bordet. Vi håber, at alle landmænd og befolkningen i øvrigt bakker op.

Følg "Oprør fra landet" på blandt andet Facebook.

Peter Kiær opfordrer regeringen til at revurdere deres målemetoder af landbruget. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Arriva: - Vi er selvfølgelig kede af, at det nye signalsystem ikke er blevet prioriteret

Coronavirus

Live: Norsk myndighed vil markere to danske regioner som røde områder

Annonce