Annonce
Langeland

Debat: Opbakning til borgmestres opfordring: - Godt brølt

- Jeg kan som lokalpolitiker og tidligere lokalredaktør på Langeland kun opfordre til at støtte op om borgmestrenes initiativ, lyder det fra Erik Jørgensen (SF). Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Tre borgmestre, Bo Hansen (S), Svendborg, Ole Wej Petersen (S), Ærø, og Tonni Hansen (SF), Langeland, går i søndagsavisen i brechen for det lokale demokrati og sammenhørigheden i Det sydfynske Øhav. "Støt dem, der holder os i ørerne hver dag", lyder opråbet. Kort sagt: - Tegn et abonnement på den lokale avis.

Fyns Amts Avis mister annoncekroner i tusindvis på grund af coronakrisen, og derfor opfordrer borgmestrene - i øvrigt sammen med 33 borgmesterkolleger fra det meste af landet - borgerne til at abonnere på den lokale avis, så den kan favne os allesammen - også når den alvorlige coronasituation er overstået, og vi skal videre.

Jeg kan som lokalpolitiker og tidligere lokalredaktør på Langeland kun opfordre til at støtte op om borgmestrenes initiativ. Der er flere forskellige pris-muligheder for at tegne abonnement, både papir og digitalt. Sydfyn og øer kan ikke undvære det daglige bindeled mellem borgere og kommune.

Jeg har selv meldt mig under fanerne i Jysk Fynske Medier som gadesælger fra 1. april, fordi jeg er vokset op med og ikke kan undvære avisen. Som jeg skrev i min ansøgning:

"Den lokale avis har i mere end en menneskealder været mit hjerteblod. Jeg begyndte som avisbud som ni-årig med at uddele Langelands Avis på Nørrebro i Rudkøbing. Min far var journalist, så nepotismen længe leve. Selv har jeg i hele mit arbejdsliv skrevet om stort og småt som journalist/lokalredaktør i det sydfynske og på Langeland. Og hvorfor ikke slutte ringen i min avisverden som sælger af det gode og uundværlige produkt, som skaber samhørighed og sammenhængskraft på Sydfyn og øer. Lokalavisen er simpelt hen vigtig for den politiske og demokratiske proces, debatten, erhvervsudviklingen, foreningslivet, alle børnene, de ældre og turismen.... Kort sagt: Fyns Amts Avis har et stort ansvar for at medvirke til, at Sydfyn og øer overlever som et godt sted at bo".

Det ansvar kan vi ikke overlade til de sociale medier. Derfor: Gør som borgmestre og støt op om den lokale avis, der jo også er et vigtigt forbindelsesled til statsmagten på Christiansborg og Slotsholmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Sydfynske trafikprojekter på dagsordenen nu

Coronakrisen har sat meget i stå og i de seneste uger har vi i Folketinget brugt mange kræfter på adskillige hjælpepakker til mange forskellige sektorer for at hjælpe Danmark så skånsomt som muligt gennem krisen. Nu er tiden kommet til også igen at se fremad. Væksten er ikke alene gået i stå, den er også slået tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi fra statens side hurtigt får gang i nye projekter, der kan skabe og understøtte ny vækst, beskæftigelse og udvikling. I Venstre har vi nu meldt ud og opfordret til forhandlinger om igangsættelse af infrastruktur- og trafikprojekter. Det sydfynske trafikprojekt ”Fra Omvej til Genvej” skal på dagsordenen i Folketinget nu og sammen med Lolland/Falster dermed skabe hurtigere trafikkorridor fra Sydfyn til Femernforbindelsen, som forventes at komme om nogle år. Her på den sydfynske side handler det om en ny omfartsvej på Tåsinge, og på Lolland-siden om en fremskudt færgehavn. Projektet vil give øget og hurtigere fremkommelighed. På den måde vil projektet medvirke til at gøre Svendborg, Langeland og hele det sydfynske område attraktivt at investere i som virksomhed og samtidig styrke bosætningen. Allerede i disse år inden Femernforbindelsen er etableret, mærker man tydeligt, at trafikmængden øges hen over Tåsinge og Langeland. Derfor skal dette vigtige trafikprojekt på dagsordenen nu. Samtidig udestår der også investeringer i at færdiggøre investeringer i støjskærme fra Svendborgmotorvejen og et stykke frem mod Svendborgsund. En del er lavet. Det resterende bør sættes i gang nu. Og det er ligetil at gå i gang med nu. Helt oplagt er det naturligvis også nu at få sat gang i cykelstiprojektet fra Ollerup til Svendborg. Nu har staten chancen for at gå foran og give et projektet et godt startskud. Lad os komme i gang. Kære regering. Sæt infrastrukturplan på dagsordenen nu, og indkald til forhandlinger. Sæt disse sydfynske trafikprojekter på planen. Der er behov for det.

Danmark

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Fyn

Fem testcentre på vej: Skal kunne corona-teste 5000 fynboer om dagen

Annonce