Annonce
Svendborg

Debat: Omsorg er et fælles ansvar

Hanne Klit (S). Foto: Michael Bager
Annonce

Lederen søndag i Fyns Amts Avis spørger, om der findes en Else og en Niels i Svendborg Kommune.

Som politiker og formand for Social- og Sundhedsudvalget håber jeg det ikke, og jeg har heller ikke grund til at tro det. I Svendborg Kommune har vi til stadighed fokus på et godt værdigt liv for vores ældre og sårbare borgere. Ledere og medarbejdere kender de værdier, som vi politisk i byrådet lægger vægt på og har vedtaget, at der skal arbejdes efter. Alle ved, at de er der for at skabe livskvalitet for de ældre, og at nærvær og respekt for det enkelte menneske er afgørende for at der skabes gode relationer, så både de ældre og medarbejderne trives. Hen over sommeren har der været tilkendegivelser i form af læserbreve og henvendelser fra borgere og pårørende, som udtrykker tilfredshed og roser plejen i Svendborg Kommune. Det er dejligt at opleve, for det er vigtigt at kunne sige fra, men det er også vigtigt at anerkende, når der er grund til det.


Vi har alle – politikere, ledere og medarbejdere – et fælles ansvar for, at det lykkes.


Men man skal aldrig sige ”aldrig”. Selvfølgelig kan der ske fejl i en stor organisation, der drives af mennesker og hvor mennesker er hovedressourcen. Der kan opstå misforståelser, være spidsbelastede situationer som for eksempel på grund af Corona-situationen, sygdom eller andre forhold, som betyder at hverdagen måske ikke lige forløber helt optimalt og ønskværdigt. Hvis det sker, vil forvaltningen naturligvis evaluere og rette op på det uhensigtsmæssige.

En situation, som ligner det Else og Niels har oplevet, vil der straks blive taget politisk hånd om. Det kan jeg godt love. Det er så nedværdigende, fuldstændig uacceptabelt og vil ikke blive tolereret!

I fremtiden vil vi se mange flere ældre, som lever længere med de specifikke og kroniske sygdomme, de har pådraget sig gennem livet (det der også kaldes den demografiske udvikling). Det skal vi forberede os på, for det er vigtigt, at vi har medarbejdere med de rigtige kvalifikationer og kompetencer, som brænder for at gøre en positiv forskel for vores ældre og sårbare medborgere og give dem den hjælp og omsorg, de hver især har brug for. Vi har alle – politikere, ledere og medarbejdere – et fælles ansvar for, at det lykkes.

Jeg håber, der vil være politisk fokus på ældre-, social- og sundhedsområdet i de kommende budgetforhandlinger og velvilje til at skabe økonomisk grundlag for et sammenhængende og fremtidssikret område. Så vil det være muligt, også i fremtiden, at rekruttere kvalificerede og dygtige medarbejdere, der kan give ældre og sårbare medborgere et værdigt og godt liv med respekt for den enkeltes behov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

20 millioner at gøre godt med: Nu skal kommunalbestyrelsen på Ærø blive enige om, hvordan pengene bruges

Ærø For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Annonce