Annonce
Debat

Debat om plejecenter: Livskvalitet er vel også en afgørende faktor

Læserbrev: Åbent brev til Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg

Har netop erfaret, at Plejecenter Caroline Amalielund er i fare for at blive lukket. Min mor opholdt sig på plejecentret til sin død. Hun var dement, men satte stor pris på de grønne omgivelser og nærheden til Rottefældeskoven.

Da vi ved lukningen af plejeafdelingen i Sanddalsparken i 2018 var rundt og se på andre muligheder, var det en stor lettelse at opdage, at der fandtes noget som Caroline Amalie, der jo i byggestil og omgivelser er repræsentativt for en tid, min mor havde oplevet. (Hendes kommentar ved besøg i en lejlighed på Bryghuset var: Her er noget mørkt!)

Annonce

Rigtigt mange nyder den omkringliggende natur, og det er uendeligt vigtigt, at man har mulighed for at gå tur uden stressende trafik, og at der ikke er asfalt på alle sider som ved Svendborg Friplejecenter og Frøavlen. Hvor går man tur, når man bor i friplejecentret eller Frøavlen? Der er ikke meget grønt.

Jeg har ikke længere slægtninge, der skal på plejecentre i Svendborg, men jeg håber for de svendborgensiske ældre, at man overvejer en fortsættelse af Caroline Amalielund som plejecenter. Det ligger i et af de meget få næsten trafikløse frirum i Svendborg, der er tilbage, og det er et af de få plejecentre nær Svendborg centrum, hvor der stadigt er grønt. Det er fint, at man overvejer ungdomsboliger, men måske betyder nærhed til naturen ikke helt det samme for unge mennesker, som for gamle der ikke har gode muligheder for mobilitet?

Jeg er sikker på, at I har øje for problematikken - og måske også for at mange af de plejekrævende ældre i 2021er opvokset i en tid, hvor et byggeri som Caroline Amalie virker mere tryghedsskabende end moderne betonbyggeri omgivet af heftig trafik. Jeg er opmærksom på, at bygningen ikke lever op til brandtilsynets nyeste regelsæt, men livskvalitet må også være en afgørende faktor?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Annonce