Annonce
Debat

Debat om læreruddannelse: Bag lukkede døre

Mette Kristensen, byrådsmedlem for Venstre i Svendborg Kommune, ønsker åben dialog med borgerne, inden politiske beslutninger træffes. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Jeg deler i høj grad min byrådskollega Hanne Ringgaard Møllers optimisme omkring flere velfærdsuddannelser til Svendborg Kommune. Vi skal blive ved med at tiltrække flere uddannelsespladser og også meget gerne flere erhvervsuddannelser. Det lokale erhvervsliv, der som bekendt betaler for velfærden, efterspørger veluddannet og kvalificeret arbejdskraft.


Og udarbejdelse af lokalplaner bør foregå i en åben debat og med inddragelse af borgerne, vel at mærke inden der træffes en politisk beslutning.


Annonce

Jeg deler også Hanne Ringgaard Møllers opfattelse af, hvordan processen omkring arbejdet med læreruddannelsen er foregået i byrådet. Stort set uden inddragelse af de politiske partier og bag lukkede døre. Meget lidt information har vi kunnet få omkring de drøftelser og forhandlinger, der har været mellem UCL og kommunen. Sagen har sent været fremlagt som en pseudoorientering i Børne- og Ungeudvalget, og på intet tidspunkt har byrådet taget beslutning om den økonomiske ramme, indhold eller placering af en eventuel ny uddannelsesinstitution på havnen. Borgmesteren har egenrådigt kørt forhandlingerne med UCL og forlods peget på og ”committed” sig til en bestemt placering uden at spørge byrådet.

Når vi i Venstre ønsker en drøftelse af især en kommende placering af kommunens velfærdsuddannelser, herunder også sygeplejeuddannelse og pædagoguddannelsen, så skyldes det blandt andet, at området ved Østre Kaj modsat Nordre Kaj fortsat er udlagt til havneerhverv, og såfremt der skal ligge en uddannelsesinstitution her, så kræver det en ny lokalplan. Og udarbejdelse af lokalplaner bør foregå i en åben debat og med inddragelse af borgerne, vel at mærke inden der træffes en politisk beslutning. Rækkefølgen er ikke uvæsentlig, og den debat vil vi gerne invitere til. Det har både borgere, havnens erhvervsliv og byrådet fortjent.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Skjoldnæs-kaptajn har afleveret sine nøgler: Stopper med øjeblikkelig virkning

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Skepsis over ny legeplads: Kommer til at gå ud over torvehandlen

Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Faaborg-Midtfyn

Sensationelt fund: Ligsten over prominent Faaborg-købmand dukker op under kirkens gulv

Svendborg

Snart kan børnene rutsje og klatre i midtbyen: Sådan kommer den nye legeplads på torvet til at se ud

Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat: Helhedsplan for Marstal?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Ærø

Pengene vælter ind: Ærø kåret til Europas mest energiansvarlige ø

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Kultur

Fem nye navne på Heartland: Fleetwood Mac-legende giver sin første solokoncert i Danmark

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Svendborg

Undskyld for fjernvarmeuheld: - Nina skal holdes skadefri

Annonce