Annonce
Debat

Debat om hjemsendelse af syrisk familie: Lidt hyklerisk, Arne Ebsen

Dorthe Ullemose (DF)

Læserbrev: Arne Ebsen kritiserer byrådet for ikke at kæmpe for den syriske flygtninge familie på Thurø, som har fået midlertidigt ophold i Danmark, og nu skal vende hjem. Det uafhængige Flygtningenævnet har vurderet, at mange syrere ikke længere har behov for beskyttelse.

Arne Ebsen har altid været en god, fornuftig og behagelig kollega, da han sad i byrådet, men det seneste indlæg fra hans hånd er i mine øjne lidt hyklerisk.

For det første kan vi som byråd ikke ændre på en afgørelse, som Udlændingestyrelsen har taget og for det andet, så er loven lige for alle.

Vi kan naturligvis ikke have en lov for dem, der går til pressen med en solstrålehistorie og en lov for de andre. Flygtninge skal naturligvis rejse hjem, når de får inddraget sin opholdstilladelse. Det har syrerne pligt til. De kan nemlig frit rejse hjem, ligesom 100.000 andre syrere fra nærområderne frivilligt gjorde sidste år.

Her i Danmark får de ovenikøbet en pose penge med fra den danske stat til at etablere sig og genopbygge hjemlandet.

Det er naturligvis nemt at få sympati for de familier, der har lært dansk på rekordtid, og som uddanner sig - men det er nødvendigt at fastholde, at en opholdstilladelse blev givet, fordi de var flygtninge. Det vil sige, at de er i Danmark på lånt tid, også selvom de hellere vil bo her i landet.

Så kære Arne, der findes mønstereksempler, men du har vel ikke tænkt dig at lave en lov alene for dem. Du ønsker vel at lempe hele udlændingeloven – altså for alle.

Så glemmer du bare lige at fortælle læserne, at de unge syriske mænd er den tredjemest kriminelle udlændingegruppe i Danmark og at 7 ud af 10 syriske kvinder er på offentlig forsørgelse. Husk at fortælle, at denne gruppe følger med, når du nu vil lempe udlændingepolitikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce