Annonce
Debat

Debat om Heidis kamp med Langeland Kommune: - Du er ikke alene

Du skal vide, at vi er mange, der kan fortælle lignende historier: Du er ikke alene, skriver Morten Gaustad. Privatfoto.

Morten Gaustad skriver i forbindelse med en artikel bragt i avisen 1. marts om Heidi Kristensen, der fortalte om et forløb med kommunen, der blandt andet gav hende selvmordstanker.

Kære Heidi Kristensen. Tak for det store mod du har udvist ved at stå frem og fortælle om dig selv og din sag. Det kræver en særlig styrke at vise sin sårbarhed frem og fortælle om, hvad man er blevet udsat for i det system, som skulle tage vare på mennesker, der er ramt af sygdom.

Du skal vide, at vi er mange, der kan fortælle lignende historier: Du er ikke alene.

Jeg har selv været der, bange for at gå ud i byen, bange for at møde min sagsbehandler i Brugsen. Jeg har også siddet til møder med hamrende hjerte og et eneste ønske: at mødet skal være forbi, så jeg kan slippe ud fra det trange lokale. Og bagefter være så omtåget, at jeg ikke kunne huske, hvad der blev sagt.

Da hverken jeg eller min kone kunne finde hoved eller hale i sagen, ansatte vi en privat socialrådgiver for at rydde op i sagsbehandlingsfejl og få fart på sagen. Men jeg blev alligevel mere og mere syg i mødet med kommunen.

I den sidste fase blev hun min partsrepræsentant og overtog al kommunikation med jobcenteret. Da havde min behandlende psykiater skrevet, at det var direkte farligt for mig at være i kontakt med Jobcenter Langeland.

Uden den hjælp og støtte jeg fik af psykiater, psykolog, den private socialrådgiver, nogle gode venner og – fremfor alt – min kone var jeg ikke sluppet levende fra mit møde med Jobcenter Langeland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce