Annonce
Debat

Debat om høre-besparelse: Politikere - tænk jer om

Synskonsulent Kirsten Bjerg mener, at Faaborg-Midtfyns politikere skal tænke sig om, inden de hjemtager syns- og hørebehandlingen fra regionen. Foto: Privatfoto
Annonce

Læserdebat: Politikerne gør det igen. Man skulle ikke tro, at de var en del af vores samfund. Politikerne bliver valgt af borgerne. De lover at kæmpe for den enkelte. Og hvad sker der? Straks de sidder trygt og godt, tænker de mere på pengene end på borgerne.

Faaborg-Midtfyn Kommune (FMK) hjemtager ikke kun høreområdet, men også dele af synsområdet fra Center for Kommunikation og Velfærdsteknologi (CKV).

FMK er på denne måde med til at af-specialisere hele høre- og synsområdet. Herdis Hanghøi (formand for Sundheds- og Omsorgudvalget i FMK, red.) udtaler, at hjemtagelserne foregår fuldt forsvarligt. Tydeligt er det, at for Herdis Hanghøi handler det ikke om faglig indsigt men om økonomi, hvilket både er beskæmmende og trist.

Også synsområdet er hårdt ramt. Som på høreområdet kræver det mange års erfaring og specialuddannelse at kunne varetage dette område på en kvalificeret måde. Så jeg sidder her og bliver både trist til mode og tænker på, hvordan jeg i 80’erne og 90’erne var med, da der blev oprettet synscentraler og Videnscenter for Synshandicappede.


Man bliver ikke ”specialist” over en nat.

Kirsten Bjerg


Det var en spændende tid, hvor andre lande brugte vores model til at uddanne ADL- og mobility-instruktører (synsfaglig uddannelse). Videnscentrene blev siden nedlagt igen eller rettere lagt under Socialstyrelsen, dog uden at specialisterne fulgte med, og dermed forsvandt også her kvalificeret faglig viden.

Man bliver ikke ”specialist” over en nat. Efter 40 år i faget lærer jeg stadigvæk nyt, og det er kun i kraft af, at jeg har faglige dygtige kollegaer med hvert deres specielle fagområde at kunne sparre med, udvikle nye strategier og undervisningsmetoder på tværs af alle CKV´s specialiserede fagligheder.

Politikere - tænk jer om. Jeg køber ikke den med, at det er fordi, I skal spare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce