Annonce
Debat

Debat om betaling til seniorhuse: - Der er grænser for, hvilken behandling vi accepterer

Lokaldebat: Den kommunale teamleder for de nordfynske seniorhuse udsender i e-boks breve om, at selv om husene har været hermetisk lukket under denne pandemi, så skal man alligevel månedligt betale, hvad man kalder et kontingent.

Og der står, at det er politisk besluttet. Dog uden dokumentation. Hvis man ikke betaler, kan det medføre lukning og afskedigelser af personale i husene.

Sikke noget vrøvl, som jo også dementeres af artiklen med udvalgsformanden. Der ligger et kommunalt budget til anlæg, drift og vedligehold af disse. Alligevel udtaler direktøren for området at brugerbetalingen "udgør en væsentlig del af driften".

Annonce

I omtalte breve opgives en mailadresse med mulighed for at stille spørgsmål til emnet. Men -  praktisk nok - er denne mailadresse forkert. Og den blev heller ikke umiddelbart rettet. Så der blev meget stille i den kommunale postkasse. Og man ringer jo ikke og ulejliger… Vi pensionister er pænt opdragede mennesker - og autoritetstro, så vi retter bare ind. Hmm…Gad vide om nogle af os også sender penge til de lukkede frisører, restauranter og rejseselskaber?

Der er så alligevel nogle, som har anket og ønsket forklaringer. En del af disse henvendelser er ikke besvaret. Og hvis der endelig svares, oplyses man om, at betaler man ikke, kan man bare melde sig ud.

Gad vide om socialudvalgsmedlemmerne kender alle sagens akter og er enige? I folderen om seniorhusene fremgår det, at de er en del af Nordfyns kommunes sundhedsfremmmende og rehabiliterende indsats. Der er noget for administrationen at stramme op på. Man skal jo samtidig - ud af økonomiens umiddelbare skygge - huske det store sociale aspekt, som husene har. Der sidder sikkert pensionister derude som bare betaler for ikke at miste denne sociale del.


Der er grænser for, hvilken behandling vi accepterer. Også selv om vi tilhører de pæne og velopdragede årgange. Der er billige håndvægte og elastikker i Netto. Og i Netto "får man, hvad man betaler for".


Vi er dog nogle stykker, som har trukket stikket. Der er grænser for, hvilken behandling vi accepterer. Også selv om vi tilhører de pæne og velopdragede årgange. Der er billige håndvægte og elastikker i Netto. Og i Netto "får man, hvad man betaler for".

God sommer til alle pensionister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Annonce