Annonce
Svendborg

Debat om børn: Det sagde man også for 40 år siden!

Erik Dagø Troense
Annonce

Klummeskriver Laurits Mikkolinius Mader skriver i FAA 6/7- “Vågn op politikere frem for at lade børnene i stikken”, og henviser til, at der er brug for for flere timer og faglig ekspertise.

For 40 år siden blev jeg gift med Bodil, der var børnehaveleder af en stor børnehave i Aalborg. Hun kom til Svendborg og blev ansat ved skolevæsenet. Jeg husker tydeligt hendes forundring over, at der kun var ansat én skolepsykolog i Svendborg imod “et hav” i Aalborg. Hen ad vejen begyndte der i Svendborg Kommune at komme interne skrivelser, som opfordrede de ansatte til at observerer mere på børnene, for “der måtte da være flere børn end tilfældet er, som trænger til psykologhjælp”.

Som mangeårig pædagog syntes hun, det var underligt, for hun kunne med sin bedste vilje ikke henvise nogen af hendes børn til skolepsykolog. Kort før hun døde i 1990 fortalte hun, at der nu var ansat 32 i skolepsykologien ved Svendborg kommune, så børnene kunne blive ensrettet.

Selv den voldsomme forøgelse af faglig ekspertise i Svendborg, har det tilsyneladende ikke virket - klummeskriver Laurits, siden du skriver, som du gør? Husk: Børn er nu engang børn!

Hvordan vi andre, der fik øretæver og bank i skolen og gennemlevede fem års tysk besættelse med fattigdom og udgangsforbud samt ødelagt skolegang uden psykologhjælp - endda er blevet hele mennesker og har opbygget samfundet uden at ligge det offentlige til last, er nok en tanke værd?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce