Annonce
Debat

Debat: Nyttejob nytter mere end en gang

Thomas Jessen, kandidat for Nye Borgerlige til kommunalvalget i november. Privatfoto

Læserbrev: Svar på Sten Tinnings læserbrev bragt på faa.dk 1. maj og i Fyns Amts Avis 3. maj: "Debat: Nyttejob. Til hvilken nytte?"

At lære at arbejde for sin ydelse. Ja, til hvilken nytte? Det er vel det basale i at gøre noget for at få noget. Det gælder vel for både det arbejdende folk samt for de folk, der er på eksempelvis kontanthjælp.


Annonce

Man kan sende folk i de jobs, hvortil der importeres arbejdskraft udefra.


Er man i den uheldige situation, at man ikke kan finde sig et betalt job, så man er nødt til at være på offentlig forsørgelse, altså at man skal have noget, ja, så må man altså også yde noget.

Her bliver det afgørende, at det bliver et nyttigt job. Kan man ikke finde på andet, så kan man jo sende folk ud at samle affald op langs kommunens veje og stier. Man kan sende folk i de jobs, hvortil der importeres arbejdskraft udefra. Der er flere jobs, hvor det er svært at besætte med dansk arbejdskraft. Det være sig eksempelvis job inden for landbruget, ærteplukkere, æbleplukkere, gartneriarbejdere, chauffører samt skovarbejdere. Ja, der kan garanteret findes flere steder, hvor der kan findes nyttejobs. Derved bliver det nyttigt for mere end den, der modtager ydelsen. Vi får rent faktisk nytte af det mere end en gang.

Nyttejobs må vel, som det lyder, som minimum være til nytte for ydelsesmodtager, arbejdsgiver og kommunen, der udbetaler ydelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce