Annonce
Langeland

Debat: Nytår og pillefyr – næsten et eventyr

Claus Højmark
Annonce

Debat: 2020. Hejsa Margrethe, hvordan gik det så lige?

Talen til folket blev holdt, og som altid fortolket og forklaret indtil vanvid før og efter og dagen efter igen og igen. Tak for i aften, kunne man have sagt allerede inden, talen gik i luften. Sådan er det hver gang: Nytårsaften kl. 18. Og jeg skal altid brokke mig. Dronningen mener det nok godt nok. Hun er stort set med på det bedste. Vi danskere er godt tjent med Danmark - og i øvrigt mener jeg, at vi skal være søde ved indvandrere, og at lavtgående raketter skal forbydes.

2021. Nå, men det jeg egentlig ville fortælle var, at over middag nytårsdag kom jeg hjem til Langeland fra min nytårsfest på Thurø, hjem til Klæsøvej og til min spindende sambo, Felix, som formentlig havde tilbragt det meste af tiden i mit fravær på sin ynglingsstol i kælderen nær pillefyret.

Under velkomstspindingen fornemmede jeg, at noget var galt – fyret var gået ud! Det ville blive koldt resten af dagen og i morgen og i overmorgen. Det var fredag og 1. nytårsdag.

Fuck, tænkte jeg foran det tåbelige pillefyr. Noget i printpladen var måske kokset, fordi året var skiftet fra 2020 til 2021. Når jeg trykkede på panelet, blev det enten sort eller fortalte, at man skulle vente et øjeblik. Jeg ventede mange øjeblikke og trykkede på alle mulige måder, men ingen piller blev fyret af.

Fredag var det, som sagt, efter lukketid. Brændeovn og varmetæppe var, hvad jeg kunne se frem til. Felix luner også altid lidt. På mandag kunne jeg ringe og få én til at komme og gøre noget ved det. Men så kom der en sms fra Møllemand VVS:

”Hej Claus. Godt nytår. Du har stop på pillefyret pga. en systemfejl i styringen. Hvis du er ved fyret, kan jeg hjælpe dig over telefonen. Skriv en sms, så ringer jeg dig op. Mvh. Per Møllemand.” Jeg skrev til ham : ”Er lige kommet hjem”.

Lidt efter ringende Per og prøvede at guide mig, men tasten på fyret virkede ikke, og han sagde, at han var i nærheden og lige ville komme forbi. Per kom, efter måske 20 minutter, og indstillede datoen. Fyret gik i gang, og varmen kom.


2021, tænkte jeg, bliver sgu et godt år, hvor vi bliver endnu bedre sammen på én af verdens bedste øer i ét af verdens bedste lande.


Per havde fået 25 opringninger om fejlen. Derfor havde han sendt mig en sms. Jeg fortalte ham, at jeg allerede havde pralet til min datter i København af servicen på Langeland. Aldrig før i mit liv var jeg blevet ringet op af en VVS-mand om en fejl, inden jeg selv havde nået at brokke mig.

Langeland er noget særligt, sagde jeg til Per, som smilede lidt genert og sagde ... måske. Siden kl. 9 havde han været i gang (og det var altså nytårsdag).

Varmen var der, og dagen gik sin stille gang, indtil Felix og jeg puttede os på sofaen og blændede op for DR og Sergio Leones pastawestern The Good, The Bad and the Ugly. Da filmen var slut, gik Felix ud, og jeg så lige et afsnit af Halløj på badehotellet – og gik glad i seng i det varme hus.

2021, tænkte jeg, bliver sgu et godt år, hvor vi bliver endnu bedre sammen på én af verdens bedste øer i ét af verdens bedste lande - og med lidt held kan vi snart igen se hinandens smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Nycke Groot bliver boende i Odense

Svendborg

Harders åbner bar med Morten i spidsen: - Jeg håber, det bliver noget med, at i aften skal vi kun høre goth rock fra 1980’erne

Sport

Søren Kragh Andersen kåret som Årets fynske sportsnavn 2020

Annonce