Annonce
Svendborg

Debat: Nye slotsejere jager naboer væk

Naboer til Bregningeskoven er utilfredse med, at tilgængeligheden til skoven ikke er, som den plejer at være. Og det er godsjerne på Valdemars Slots skyld, mener de. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Med baghaver, der støder op til skov, er det naturligt at nyde naturen hver eneste dag året rundt. Det har vi beboere på Vindebyørevej gjort i årtier som nærmeste naboer til Bregningeskoven.

I den tidligere ejer af Valdemars Slot og Bregningeskoven baron Niels Iuel-Brockdorffs tid blev skovdriften udført med stor respekt for det gode naboskab, for alle os, der bor tæt på skoven. Vi respekterer jagt- og skovproduktionen, holder os på på de menneskeskabte stier - og alle har nydt naturen og årstidernes skiften i skoven.

Baronen orienterede os ofte om træfældning og jagt - og var i god dialog med os naboer. Fundamentet for et godt naboskab.

Annonce

Nu er der kommet nye ejere af slottet - og dermed også af Bregningeskoven - der åbenbart ønsker en helt anden stil. Stier, vi har benyttet i årtier i skoven, er de seneste måneder spærret af med dyrehegn, afspærringer og fældede træer på tværs over stierne. Gående i skoven er blevet bedt om at forlade stierne og vende om og forlade skoven. Og senest er de to stier, der igennem flere generationer har været indgang til skoven fra vores baghaver blevet spærret med en lang række træer, der er fældet og lagt som hegn på tværs af stierne.

Hvor er det sørgeligt, at der er så lidt overskud hos de nye ejere, at de ikke ønsker at dele den skønne natur med andre. En skov bør være åben for alle - i respekt for jagt og produktion. Ligesom loven skriver, at det er tilladt at færdes til fods og på cykel ad stier og veje fra kl. 6 morgen til solnedgang. Ved stier forstås permanente, menneskeskabte færdselslinjer.


Hvor er det sørgeligt, at der er så lidt overskud hos de nye ejere, at de ikke ønsker at dele den skønne natur med andre.


Sådan er det desværre ikke længere i Bregningeskoven. Æv for et træls naboskab! Det er en ommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Populistisk, Mette Kristensen

Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce